Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
RADOVI NA MOSTU U ULICI RUĐERA BOŠKOVIĆA

Most sad ima dva kolna traka i rasvjetu

Foto: Grad Vinkovci
Uz uređene nove staze i kolnik, zamijenjeni su i svi ležajevi na stupištima mosta

Poslije tri mjeseca intenzivnih radova završena je rekonstrukcija novog mosta u Ulici Ruđera Boškovića koja je počela 22. listopada 2020. Most je tri mjeseca bio zatvoren tako da je promet bio znatno otežan jer je riječ o frekventnoj prometnici.

Nakon gotovo dvije godine završeni radovi Energetskom obnovom Arhiva zamijenjeno je krovište, stolarija, toplinski bojler...

S obzirom na to da su betonska konstrukcija upornjaka, stupišta i kontinuirane ploče u relativno dobrom stanju, rađena je samo površinska sanacija. Utvrđeno je da je i čelična konstrukcija mosta u relativno dobrom stanju tako da je rađena samo površinska sanacija nosive čelične konstrukcije, a potpuno korodirani limovi zamijenjeni su novima. Uz nove staze i novi kolnik, zamijenjeni su i svi ležajevi na stupištima i upornjacima, a zbog proširenja biciklističko-pješačke staze ugrađeni su i novi slivnici. Most je uz novu rasvjetu dobio i dva kolna traka umjesto četiri kako je to prije bilo, a rezultat je to brojnih zahtjeva građana iz Mjesnog odbora Stjepan Radić.

Ilustracija DAR PRAUNUKA Predstavljena Nova zbirka Josipa Kozarca

– Ovakvi radovi uvijek izazivaju nevolje građanima koji žive u tim ulicama, pa se njima želim ispričati. Nažalost, radovi moraju trajati određeno vrijeme. U siječnju je asfaltiranje i betoniranje jako zahtjevno, ali opet imamo nekoliko toplih dana i nadam se da ćemo vrlo brzo ulicu urediti i omogućiti njezino korištenje. Most je sada potpuno obnovljen i sljedećih nekoliko desetljeća ćemo sigurno biti mirni, a vjerujem da više godina neće biti potrebni ni radovi u ulici – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić i najavio kako je do završetka cijelog projekta ostalo još nekoliko mjeseci te da su svi radovi vrijedni nešto manje od 30 milijuna kuna.