Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Pula

Na 22. obrtničkom sajmu Istre 132 izlagača

1/4
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Novi mediji i informatizacija neće nikada moći zamijeniti sajmove i kontakt 'jedan na jedan', rekao je Ranogajec, dodajući kako su sajmovi prilika da se sklopi novi posao i pronađu novi suradnici.

Na 22. obrtničkom sajmu Istre, koji se od četvrtka do nedjelje održava na pulskoj Karolini, 132 izlagača iz Hrvatske i inozemstva predstavljaju svoje novitete, od ugostiteljske opreme i tekstilnih i prehrambenih proizvoda do proizvoda od metala.

  obilježen Nacionalni tjedna dojenja Na Portarati patronažne sestre okupile mame i bebe

Obrtnici i poduzetnici svoje proizvode i usluge predstavljaju u velikom šatoru od 1700 metara četvornih te na otvorenome površine 800 metara četvornih, a najviše ih dolazi iz Istarske županije, zatim iz ostalih dijelova Hrvatske te iz BiH, Italije, Slovenije i Srbije.

Sajam je u četvrtak otvorio predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK) Dragutin Ranogajec, koji vjeruje da će se u iduća tri dana u Puli uspostaviti mnogo poslovnih kontakata.

Sajam u Vukovaru 12. Vukovarski etno sajam Vukovarski Oktoberfest, radionice, revija, prodaja suvenira... u centru grada

Istaknuo je kako HOK potiče obrtnike i poduzetnike da na sajmovima pokažu ono što imaju, to jest svoje proizvode i usluge. 

Novi mediji i informatizacija neće nikada moći zamijeniti sajmove i kontakt 'jedan na jedan', rekao je Ranogajec, dodajući kako su sajmovi prilika da se sklopi novi posao i pronađu novi suradnici.

Pula: Učenici Gimnazije sudjelovali u Mimohodu za klimu PODRŠKA ŠKOLE Pulski gimnazijalci digli svoj glas: Vlastima poslali jasnu poruku

Iznimno važnom smatra popularizaciju obrtničkih zanimanja koja će se predstaviti na sajmu jer su u Hrvatskoj svi svjesni da je obrtnicima i cjelokupnom gospodarstvu problem pronaći dobrog radnika i majstora.

"Upravo Hrvatska obrtnička komora se zalaže za reformu strukovnog obrazovanja na način da u strukovnom obrazovanju bude čim više prakse. Iz tog razloga mijenja se i zakon o obrtu, HOK ponovno preuzima nekad pomoćničke a sada naučničke ispite. To će značiti jedno novo vanjsko vrednovanje znanja mladih ljudi koji trebaju spremni izaći na tržište", rekao je Ranogajec. 

Započela energetska obnova bivšeg Pionirskog doma u Puli Obnova Dječjeg centra kroz koji dnevno prođe 500-tinjak mališana

Sajam prate i stručni događaji, pa će se tako u suradnji sa srednjim školama predstaviti strukovne škole i strukovna zanimanja, Istarska razvojna agencija predstavit će projekt Coworking centra, što je prilika za mlade koji se žele okušati u poduzetničkim vodama, HBOR će predstaviti povoljne kreditne linije itd.