Izbornik
Naslovnica Gradovi Karlovac
karlovac

Na Adventu u Karlovcu možete i letjeti helikopterom nad gradom

advent u Karlovcu
1/3
Foto: Karlovac
Čak 80 zanimljivih programa – od raznih radionica, koncerata, nastupa zborova, plesača, učenika Glazbene škole, do Adventske utrke kroz grad i sajma obrtnika – održava se do kraja godine na nekoliko lokacija po gradu

Više od 80 događanja diljem grada donijelo je čaroliju na ovogodišnji Advent u Karlovcu, koji traje od 2. prosinca do 1. siječnja. Stari grad Dubovac, Aquatika, Gradsko kazalište, Kino Edison tek su neke od lokacija na kojima se održava dio bogatog programa, a središnje mjesto okupljanja i druženja bit će i ove godine gradska Promenada te Glazbeni paviljon, gdje će se održavati brojni koncerti.

Ovogodišnja je novost Adventa u Karlovcu blagdanskim ruhom ukrašena, velika grijana kupola koja će biti omiljeno mjesto okupljanja najmlađih. Bit će otvorena za druženja, radionice, predstave i stvaranje najljepših blagdanskih uspomena.

Besplatno klizanje

U petak 15. prosinca započinje tradicionalni Božićni obrtnički sajam na Promenadi, na kojem će posjetitelji moći odabrati ručno rađene autohtone božićne poklone, rukotvorine i suvenire. U kućici udruge Jak kao Jakov također će se prodavati suveniri, a sav prihod ide djeci štićenicima Udruge. Novost je i atraktivna vožnja helikopterom s Djedom Božićnjakom iznad grada koju organizira Croatia Open Land. U deset minuta vožnje u luksuznom helikopteru s četiri mjesta može se uživati u spektakularnom pogledu na grad, Advent, četiri rijeke. Termini su 15., 16., 22. i 23. prosinca, a za sve termine potrebna je ranija rezervacija i uplata na stranici organizatora.

– Ove se godine okupljamo i oko novouređenog Kina Edison, a posebno se radujem nadolazećem uređenju Zvijezde i Radićeve ulice koje će u svom novom ruhu omogućiti da Advent u Karlovcu izraste u manifestaciju koja će biti još veći prozor u svijet za Karlovac. Advent promiče druženje i zajedništvo, stoga pozivam sve da se pridruže predblagdanskim susretima prepunima kulturnih, zabavnih i sportskih sadržaja uz uživanje u ukusnoj hrani. Pozivam sve da posjete Božićni obrtnički sajam i ovdje kupe prigodne poklone za svoje najmilije i time podrže obrtnike – kazao je Damir Mandić, gradonačelnik Karlovca. Posjetitelji će na karlovačkoj promenadi uživati u raznovrsnim slatkim i slanim "street-food" jelima kao i tradicionalnim, domaćim specijalitetima te ukusnim napitcima. Promenada će svakako postati mjesto susreta i ugodnog druženja gdje nastaju i nezaboravne fotografije.

U subotu 16. prosinca održat će se 4. po redu Adventska utrka Karlovac, čiji je start kod Glazbenog paviljona u 15.30 sati. Na istom mjestu bit će i proglašenje pobjednika te podjela nagrada. Za one koji više vole klizanje, besplatno je organizirano na klizalištu kod Sokolskog doma od 15. prosinca do kraja godine.

Niz dobre glazbe Adventa u Karlovcu započinje 15. prosinca koncertom Vesne Pisarović, a nastavit će se 16. prosinca uz Ivanu Kindl, koja će okupljene uveseljavati uz prateći bend Funky Town. Treća adventska nedjelja rezervirana je za koncert starih napjeva u izvedbi Singrlica. U tjednu prije Božića u samom središtu Karlovca svakodnevno će se izmjenjivati nastupi lokalnih glazbenih izvođača i brojnih drugih prigodnih programa. U subotu 23. prosinca publiku će glazbom zabavljati Ivana Kovač, dok će na Badnjak nastupiti S'Wingover bend. Na Božić će biti posebno veselo uz Tamburaški sastav Merak, dok će popularni Soulfingersi rasplesati Karlovčane i goste ovog grada susreta na Štefanje. Novu godinu možete dočekati u dobrom društvu na karlovačkoj Promenadi; Staru godinu pjesmom će ispratiti Begini, dok će okupljene u 2024. uvesti popularne Učiteljice uz brojne obrade omiljenih skladbi zabavne glazbe kao i vlastite glazbene brojeve.

Najljepši izlog Adventa

– Naši sugrađani i ove će godine imati priliku odabrati najljepši karlovački adventski izlog u već tradicionalnom izboru u organizaciji TZ grada Karlovca, čime želimo javno zahvaliti svima koji svojim trudom unose blagdansku atmosferu u sve dijelove našega grada – kazala je Marina Burić, direktorica TZ Karlovac.

Točan raspored programa Adventa u Karlovcu možete pronaći na službenoj stranici adventukarlovcu.hr. Grad Karlovac organizator je manifestacije Advent u Karlovcu, dok su izvršni organizatori Turistička zajednica grada Karlovca i gradska tvrtka Mladost d.o.o. Sponzori su Karlovačko pivo i Karlovačka banka, a manifestaciju je kroz Program unapređenja turizma podržala i Karlovačka županija.

Karlovačka će Zvijezda zahvaljujući i ITU mehanizmu dobiti doista novo ruho i bit će uređena poput povijesnih centara europskih gradova Karlovac pripremio nove projekte koji će uskoro krenuti u realizaciju Uređenjem obilaznice i Trga bana Jelačića Zvijezda će dobiti novo lice Zvijezda sada nije pogodna za prometovanje i šetnju, no na pola smo puta i vrijeme je da sugrađane upoznamo s onime što će na kraju biti u Zvijezdi – kazao je gradonačelnik Damir Mandić Infografika svih radova u Zvijezdi Karlovačka će Zvijezda nakon radova imati potpuno novo lice UZ GRADSKE stipendije već godinama dvije stipendije učenicima i studentima koji se prijavljuju na natječaj Grada dodjeljuje i Rotary klub Karlovac Učenicima po 75 eura mjesečno, a studentima 140 eura Grad Karlovac dodjeljuje 64 stipendije učenicima i studentima