Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
Obnova

Na glavnoj gradskoj šetnici postavljaju se kocke

1/2
Foto: Facebook
Hrebak je zadovoljan jer radovi idu prema planu, a hoće li i dalje tako biti, uvelike će ovisiti i o vremenskoj prognozi

U sklopu treće faze radova na obnovi glavne gradske šetnice danas se počinju postavljati kocke. Obilazeći radove gradonačelnik Dario Hrebak rekao je da će te kocke biti drukčije od onih na prva dva dijela korza. Hrebak je zadovoljan jer radovi idu prema planu, a hoće li i dalje tako biti, uvelike će ovisiti i o vremenskoj prognozi:

– Važno je da rokovi nisu probijeni i da sve i dalje u dogovorenim financijskim okvirima. Drugim riječima, i dalje se očekuje da će cijena obnove biti oko 11 milijuna kuna – dodao je.

Što se tiče konstrukcijske obnove zgrada, spomenika kulture, u središtu Bjelovara, za koje je gradu nedavno Ministarstvo kulture i medija iz Fonda solidarnosti Europske unije, a putem natječaja za provedbu mjera zaštite kulturne baštine oštećene u seriji potresa dodijelilo oko 3 milijuna i 690 tisuća eura, donesena je odluka o izvođaču radova na konstrukcijskoj obnovi zgrade pokraj kružnog toka, na Trgu hrvatskih branitelja. Najpovoljnija je bila tvrtka Hidroregulacija. Konstrukcijsku obnovu na zgradi bivšeg učeničkog doma radit će tvrtka Grotal. Ti su izvođači odabrani prošlog četvrtka, od kada teče i osmodnevni žalbeni rok. Dan kasnije odabran je i izvođač radova za konstrukcijsku obnovu staroga zatvora. Riječ je o zajednici ponuditelja, tvrtkama Demaring d. o. o. i Begeom inženjering d. o. o. Žalbeni rok i tu je osam dana. Iz Fonda solidarnosti Bjelovar je dobio novac za obnovu pet zgrada, a pronalazak izvođača radova za ove tri bio je prioritet.

Uz podršku PU bjelovarsko-bilogorske Obilježena 32. godišnjica osnivanja elitne postrojbe iz Domovinskog rata i 21. godišnjica Omega BJELOVAR Gradski vijećnici podržali studiju isplativosti toplica BJELOVAR Terme Bjelovar, prema procjeni, isplatit će se za 15 godina