Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
AKCIJA “JEDNAKI U IGRI” NA PODRUČJU VELIKE GORICE

Na igralištima i igrala za djecu s teškoćama u razvoju

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Prve sprave bit će postavljene u Parku doktora Franje Tuđmana

“Jednaki u igri” naziv je akcije kroz koju će se u dječjim igralištima na području grada Velike Gorice postaviti igrala posebno namijenjena za djecu s invaliditetom. Najavio je tako v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar, istaknuvši kako svako dijete mora imati pravo na igru.

Počinje projekt modernizacije toplana u kogeneracijska postrojenja vrijedan oko 110 milijuna kuna Prenamjenom toplana građani Velike Gorice jeftinije će se grijati

– S osobitim ponosom najavljujem akciju “Jednaki u igri” kroz koju ćemo dječja igrališta u Velikoj Gorici oplemeniti igralima za djecu s invaliditetom. Svako dijete u našem gradu mora imati mogućnost i pravo na igru – poručio je Ačkar.

Prve sprave bit će uskoro postavljene u Parku doktora Franje Tuđmana. To je još jedan od načina, dodaje, na koji će se djelovati na inkluziju osoba s invaliditetom u sve sfere društva. Osim toga, Grad ulaže i brine se da sve skupine društva budu uključene maksimalno koliko mogu.

Radovi bi trebali krenuti u drugoj polovici 2022. godine Kreće veliki kapitalni projekt u Stupniku – gradnja novog groblja s mrtvačnicom i kapelom

Tako su, podsjetimo, lani u gradski bazen stigla invalidska kolica koja su omogućila pristup osobama s invaliditetom od svlačionica i tuševa do samog prostora bazena i uvelike olakšala im njihovo kretanje po bazenu. Bila je to donacija tvrtke Karl Dietz Kijevo s kojom je, na inicijativu Gradskog bazena i liječnika Stjepana Zagorca, koji ih je povezao, dogovor sklopljen u doslovce jednom danu.

– Kolica su nam prije svega potrebna za naše osobe s invaliditetom kojih na bazenu ima sve više i više. Ta kolica omogućila su pristup od svlačionica i tuševa do samog prostora bazena i uvelike olakšala njihovo kretanje po bazenu – kazao je prilikom primopredaje voditelj Gradskog bazena Darko Ćopić. Na ovoj vrijednoj donaciji zahvalila se i Mirjana Lučić, predsjednica Sportskog saveza osoba s invaliditetom, koja je istaknula da bi bilo super kada bi sljedeći korak bila nabava i rampe za spuštanje u bazen.

HDZ-OV KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA KNINA Nikola Blažević: 'Okrenimo se budućnosti, zajedno!'

– S obzirom na to da od ove godine planiramo otvoriti klub, vrlo nam je važno da osobe s invaliditetom imaju potpuni pristup bazenu. Kolica su super i ona predstavljaju ono što je nužno, međutim rampa je nešto o čemu ćemo morati razmišljati u budućnosti. Mislim da su ovo dobri počeci u svakom slučaju – poručila je Lučić.