Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
u Vinkovcima

Na jesen se otvara Buba Bar, goste će posluživati osobe s invaliditetom

Buba bar
Foto: Branimir Bradarić
Nakon obilaska objekta vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić rekao je kako je zadovoljan viđenim te podsjetio kako je do sada u radove uloženo oko 2 milijuna kuna

Buba Bar, prvi ugostiteljski objekt u Vinkovcima u kojemu će raditi osobe s invaliditetom, s radom bi trebao započeti tijekom ove jeseni. U sklopu obnovljenoga objekta nalazit će se i kuglana. Rečeno je to tijekom današnjeg obilaska gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića ovome objektu gdje su radovi pri samome kraju.

Vinkovci Projekt 'Zajedno u igri' Uredit će se šest dječjih igrališta u gradu, vrijednost radova je oko milijun kuna

Predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Bubamara Tomislav Velić, koja je i nositelj projekta, rekao je kako će budući Buba Bar biti reprezentativan objekt koji će predstavljati inovaciju u socijalnom poduzetništvu u Vinkovcima ali i ovom dijelu Hrvatske. Trebao bi to u isto vrijeme biti i edukacijski centar ali i primjer ostalim ugostiteljima da prepoznaju potencijale osoba s invaliditetom.

- U Buba Baru biti zaposleno pet osoba s invaliditetom s tim da će biti omogućeno dolazak a obuku i drugim zainteresiranim osobama s invaliditetom. Želimo i na ovaj način pokazati sve potencijale osoba s invaliditetom - istaknuo je Velić koji je u realizaciji projekta istakao i odličnu suradnju s Gradom Vinkovcima.

Nakon obilaska objekta vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić rekao je kako je zadovoljan viđenim te podsjetio kako je do sada u radove uloženo oko 2 milijuna kuna.

- Ima još dosta posla za obaviti ali imamo i viziju kako ćemo taj posao obaviti i kako cijeli projekt privesti kraju - rekao je Bosančić.

Pruga Vinkovci-Vukovar Novo lice Vinkovaca Obnova pruge i sedam novih autobusa