Izbornik
Naslovnica Gradovi Karlovac
Gosti mogu kušati i 17 internacionalnih vrsta piva koje inače nisu dostupne u Hrvatskoj

Na karlovačkim Danima piva uživajte u druženju, koncertima, pivu

storyeditor/2024-08-23/Dani_piva_Karlovac_-_glavna_pozornica.jpg
1/4
Foto: Karlovac SVE SE ODVIJA u srcu grada, zbog čega je cijeli grad posebno ukrašen i živi posebnim životom
Na ovogodišnjim Danima piva, koji traju od 30. kolovoza do 3. rujna, slave se čak dvije značajne obljetnice – 40 godina postojanja festivala i 170 godina Karlovačkog piva! U pet dana održat će se čak 20 koncerata

Bliže se 37. Dani piva Karlovac, koji će i ove godine na dvije pozornice ugostiti pregršt izvrsnih izvođača, kao i ljubitelja dobre glazbe, piva i hrane te ponovno dokazati da ljeto i u kontinentalnoj Hrvatskoj itekako može biti zanimljivo. Najveći i najdugovječniji hrvatski festival piva ove godine slavi čak dvije značajne obljetnice – 40 godina postojanja festivala i 170 godina Karlovačkog piva. Miach i gost iznenađenja, Tony Cetinski, Vojko V, Kawasaki 3P, Baby Lasagna, Prljavo kazalište, Neno Belan, Željko Bebek, Rimljani Ite Doma, Alen Vitasović, Luka Nižetić, Peki i Baks, EOT te mnogi drugi izvođači zabavljat će publiku od 30. kolovoza do 3. rujna. Bit će tu i brojnih DJ setova, a u Gastro kutku i koncerata brojnih sastava, uključujući Leteći odred, The Giggsons, Strings band, Magnusi, Glazba Ston, Black & White i Rivers band.

Posebni pivski pereci

U Gastro kutku goste očekuje bogata ponuda pivske gastronomije, uključujući burgere, tacose, tortilje, vegeburgere, razna jela s roštilja i slastice. Tu su i veliki pivski pereci tvrtke Žitoproizvod koji također obilježavaju četiri desetljeća dugu tradiciju jer su prvi put proizvedeni upravo za Dane piva. Tu je i Karlovačko Svijet piva, gdje će se moći probati čak 17 internacionalnih vrsta piva iz Belgije, Španjolske, Italije, Slovenije, Jamajke, Nizozemske, Austrije i Češke. Za one koji preferiraju domaće pivo, tu su dobro poznati klasici – Karlovačko, Heineken, Heineken 0.0, Lagunitas IPA, Sol i Stari lisac. Uz raskošni pivski portfelj iz Karlovačko Svijeta piva, na Promenadi će u ponudi biti i craft piva Pivovare Podrum i Pivovare Medvedgrad. Tu je i niz zanimljivih sadržaja poput Pivske potraga, natjecateljske igre Corn Hole, kviza filmske i glazbene kulture koji će voditi poznata kvizašica Morana Zibar te niza aktivnosti unutar Karlovačko Fun&Chill zone poput karnevalske igre koja se sastoji od udaranja zvona ili bacanja vreća napunjenih ječmom, a tu je i dobro poznati stolni nogomet. Nezaboravne uspomene moći će se ovjekovječiti u fotokutku oblika Karlovačko limenke, a kući će moći ponijeti i zanimljive suvenire iz Karlovačko shopa. Sve o bogatoj povijesti Karlovačkog piva doznat će se na predstavljanju knjige "Peta rijeka Karlovca", autora i kolekcionara Krešimira Perušića.

POSJETITELJE očekuje i raznolik popratni sadržaj duž gradskog parka i u šančevima
Foto: Karlovačka županija POSJETITELJE očekuje i raznolik popratni sadržaj duž gradskog parka i u šančevima

Grad Karlovac i Karlovačko pivo najavljuju i niz aktivnosti u smislu odgovorne konzumacije: od podjele narukvica "Ja sam 18+" punoljetnim osobama do edukativne radionice u suradnji s PU karlovačkom. Posjetitelji će moći isprobati i simulator vožnje motociklom i sigurnosnu kacigu, "pijane naočale" te uređaj Dräger za mjerenje razine alkohola u krvi.

Osiguran je i jednostavan i siguran dolazak na Dane piva. Od 30. kolovoza do 1. rujna bit će dostupan vlak koji polazi sa zagrebačkoga Glavnog kolodvora u 17.55 i vozi do stanice Karlovac Centar, sa stajanjima u Remetincu, Hrvatskom Leskovcu i Jastrebarskom. Sa ŠRC-a Korana također će biti organiziran i besplatan prijevoz autobusom do festivala.

Otkrijte čari Karlovca

Dani piva odlična su prigoda da se u Karlovcu zadržite i uživate u brojnim turističkim atrakcijama poput Foginova kupališta na rijeci Korani s aqua parkom, Muzeja Domovinskog rata Karlovac – Turanj, Aquatike – jedinoga slatkovodnog akvarija u Hrvatskoj, Staroga grada Dubovca – utvrde iz 13. stoljeća, Nikola Tesla Experience Centera, a možete i ploviti rijekom Kupom na tradicionalnoj Žitnoj lađi.

– Tradicija duga 40 godina pozicionirala je Dane piva na festivalsku kartu Hrvatske te podigla konkurentnost i vidljivost našega grada kao kontinentalnoga turističkog središta. Karlovac će ponovno postati velika pozornica na kojoj će se izmjenjivati brojna glazbena imena, a ljubitelji gastronomije moći će kušati i razna jela od piva koja nude ugostitelji diljem grada. Sinergija Grada i Turističke zajednice potakla je uključivanje brojnih dionika u ovu manifestaciju, što daje na značaju, ali i doprinosi promociji Karlovca u Hrvatskoj i izvan njenih granica. Karlovac je privlačna destinacija koja posjetiteljima nudi jedinstven doživljaj kroz kulturno-povijesnu baštinu, bogatstvo vode, perivoja i parkova, gdje smo i smjestili manifestaciju, te sam uvjeren kako će se i ovaj put susresti Karlovčani, turisti, poslovni ljudi i slučajni prolaznici u gradu susreta i doživjeti Dane piva u Karlovcu – ističe gradonačelnik Damir Mandić.

storyeditor/2024-08-22/Kutina_b_slaget_poduzetnici_1.jpg Potpisani ugovori o kupoprodaji nekretnina u poslovnoj zoni Proširenje djelatnosti u Poduzetničkim zonama i otvaranje novih radnih mjesta storyeditor/2024-08-26/Samoborski_muzej.jpg Radovi na Vili obuhvatili su konstrukcijsku obnovu kojom su ojačani nosivi dijelovi zgrade Radovi na Vili Allnoch u završnoj fazi, novo ruho dobiva i Livadićev dvorac storyeditor/2024-08-24/Vinkovci047.jpg Objavljen javni poziv za asistente u nastavi Sve veći je broj djece koja trebaju pomoć u nastavi