Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Četvrtu godinu zaredom program javnih radova u Kutini

Na komunalnim gradskim poslovima radit će 15 osoba

Foto: Grad Kutina
Riječ je o osobama koje su teško zapošljive, koje uglavnom dolaze iz ruralnih dijelova našeg Grada i koje će pridonijeti da Grad Kutina nakon završetka javnih radova izgleda još ljepše i uređenije

Grad Kutina u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje područni ured Kutina četvrtu godinu zaredom provodi Program javnih radova na revitalizaciji javnih površina Grada Kutine.

KUTINA - GRAD PRIJATELJ DJECE Povratak ljetne razbibrige

Posao na šest mjeseci

Tim povodom u kutinskoj Gradskoj vijećnici Grada Kutine potpisani su ugovori između Grada Kutine i djelatnika javnih radova koji će raditi u gradskim ustanovama idućih 6 mjeseci. Ukupni troškovi programa javnih radova koji obuhvaćaju plaće, prijevoz zaposlenika, božićnicu i opremu iznose 408.970,14 kuna za 13 osoba koje će biti zaposlene 6 mjeseci na puno radno vrijeme, dok će za 2 osobe koje će biti zaposlene na 9 mjeseci na pola radnog vremena biti izdvojeno 54.106,38 kn.

– Zaposleni djelatnici u našem će sustavu raditi neke poslove koji nisu obuhvaćeni redovitim održavanjem grada.

Dakle, pojačat ćemo čišćenje nekih prostora koji su u vlasništvu Grada. Također, zapošljavat ćemo ih na manifestacijama koje su u potrebi Grada – rekao je direktor Komunalnih servisa Kutina Krešimir Lenić. Poslove u sklopu Komunalnih servisa Kutina, Sportskog centra Kutina, Dječjeg vrtića Kutina, Pučkog otvorenog učilišta Kutina i Knjižnice i čitaonice Kutina obavljat će tako 15 osoba.

– Spomenutim projektom osobe koje su se javile na javne radove dobit će priliku raditi poslove na šest mjeseci u Gradu Kutini.

Još jedan uspješan Festivala vina MoslaVina Brojni posjetitelji, degustacije, radionice i glazbeni događaji

U ovom slučaju, riječ je o osobama koje su teško zapošljive, koje uglavnom dolaze iz ruralnih dijelova našeg Grada i koje će pridonijeti da Grad Kutina nakon završetka javnih radova izgleda još ljepše i uređenije.

Među osobama koje će danas potpisati ugovor su i dvije osobe s invaliditetom koje nastoje unatoč tome raditi – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Prava iz kolektivnog

Projekt je potpuno financiran sredstvima Europske unije, dok će Grad Kutina snositi trošak određenih prava iz kolektivnog ugovora te će se pobrinuti za radne uvjete i nabavu opreme za rad.

– Ovaj posao puno će mi značiti za školovanje moje djece od kojih su dva srednjoškolca i dva osnovnoškolca, a i samim time veseli me što ću biti korisna našem društvu u našem gradu – rekla je djelatnica javnih radova Irena Rakić.