Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Proljetno uređenje

Na obnovljenom Zrinskom trgu posađeno novo drveće

Foto: Komunalac Koprivnica
Osim središta grada, protekli tjedan uređivao se i okoliš Doma mladih.

Pri kraju je obnova i završni glanc središnjih koprivničkih trgova – Zrinskog i Jelačićeva – koji bi najkasnije do Uskrsa trebali zasjati u novome ruhu.

Kako se bliži kalendarski početak proljeća, radnici Komunalca intenzivno kreću u uređenje zelenih površina, sadnju novih drveća i cvjetnih gredica.

”Zrinski trg, osim postojećih stabala koja nisu dirana tijekom rekonstrukcije, krasit će i nova stabla koja će dodatno zazeleniti novi centar grada. Ispred gradske vijećnice prema tržnici posađena su četiri stabla javora, a počela je i sadnja na zelenim površinama na trgu od strane Florijanskog trga. Tako će novi trg krasiti više komada crvenolisnih japanskih javora, kuglasti javori (vrsta koja već godinama raste na Trgu bana Jelačića), a sade se i kuglaste plave i zelene smreke. Dodatno, kombinacijom ukrasnih trava, popunit će se sve zelene površine na trgu tako da će građani uživati u potpuno novom izgledu našeg glavnog gradskog trga. Spomenimo i to da sve površine namijenjene biljkama već imaju izvedene priključke za navodnjavanje kako bi održavanje bilo što lakše”, objasnili su u Komunalcu.

Osim središta grada, protekli tjedan uređivao se i okoliš Doma mladih.

Za zeleniju i ljepšu Koprivnicu potrudili su se ovih dana i učenici 3.d razreda Osnovne škole “Braća Radić” s učiteljicom Ines Turk. Oni su u školskom dvorištu zasadili deset stabala raznih voćaka – jabuke, kruške, šljive i marelice, koje je razred dobio u sklopu kampanje “Zasadi stablo, ne budi panj”. 

Predstavljene dvije nove knjige Zbirke kolumni novinara Ive Čičina-Mašanskera KOPRIVNICA Nova zgrada knjižnice na prostoru gradske tržnice Prigodna svečanost u Domu mladih Proglašeni najbolji sportaši i sportski klubovi u Koprivnici