Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula 2032 pregleda
Ulaganje

Na omiljenom kupalištu uređen sportski teren

Kupalište Valkane
Foto: Grad Pula
S ciljem kavalitetnije komunikacije prema kupalištu Valkane kao i budućim sadržajima u toj zoni, u sklopu rekonstrukcije prometnice u Ulici Veruda, izvedena su dva nova autobusna ugibališta

Omiljeno kupalište brojnih Puljana, ali i sve većeg broja turista, i ove se godine intenzivno uređuje i nudi obnovljene i nove sadržaje. Dovršeno je uređenje terena za odbojku na pijesku gdje je postojeća derutna ograda zamijenjena novom, iznad igrališta postavljen je novi rukohvat, prošle godine i ograda,  a ovih će se dana izvršiti i manja uređenja na nosačima za mrežu na igralištu. Korisnici će imati priliku uživati u visoko kvalitetnim uvjetima na sportskom terenu.

Plava zastava Svjetski dan zaštite okoliša Podignuta plava zastava na tri pulske plaže

- Grad Pula je u posljednjih nekoliko godina izvršio znatna ulaganja u kupalište Valkane:  uređena su sunčališta na sjeverozapadnoj strani kupališta, postavljene su nove ljestve za ulazak u more, uređeni su centralni i bočni mol, postavljeni su i uređeni sadržaji za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, kupalište je obogaćeno s nova četiri stola s klupama, te su u tijeku radovi na uređenju kupališnog objekta i sanitarnog čvora.  Projektom je obuhvaćeno uklanjanje 290 metara kvadratnih armirano-betonske (AB) krovne ploče i nosivih greda kupališnog objekta i sanitarnog čvora te izgradnja nove AB konstrukcije krova na većem i manjem objektu, postava nove elektroinstalacije, zamjena pločica u sanitarnom čvoru, bravarski radovi, sanacija oštećenih vanjskih i unutarnjih zidova i AB stupova, žbukanje zidova i podgleda, soboslikarsko-ličilački radovi te radovi na hidroizolaciji ploče ravnog krova i obradi čela postavljanjem mrežice s okapnicom - kažu iz gradske uprave.

Predmetni  i drugi radovi u sklopu održavanja i uređenja kupališta izvedeni su i izvode se kako bi se dodatno podigla kvaliteta plažnog prostora za sve kupače.

S ciljem kavalitetnije komunikacije prema kupalištu Valkane kao i budućim sadržajima u toj zoni, u sklopu rekonstrukcije prometnice u Ulici Veruda, izvedena su dva nova autobusna ugibališta, u dijelu je uklonjena derutna ograda prema kupalištu Valkane, te je za kvalitetnu pješačku komunikaciju izveden novi nogostup i stepenice na deniveliranom dijelu od nogostupa prema kupalištu na koji je postavljen rukohvat. U tijeku je i hortikulturno uređenje lokacije što će ujedno biti adekvatna barijera između zelene zone i prometnice.

No i širi potez atraktivne kupališne zone posljednjih je godina obogaćen sadržajima i infrastrukturom. Na Mornaru je postavljeno pontonsko plivalište, te su uređeni sanitarni čvorovi kao i sanitarni čvorovi u Gortanovoj uvali prilagođeni i za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti. Za siguran pristup sanitarnim čvorovima na kolniku su postavljene umjetne izbočine za kontrolu brzine kretanja s pješačkim prijelazom. Izgrađen je i nogostupa s javnom rasvjetom u Ulici Valsaline čime je šetačima i svim ostalim osiguran siguran prolaz uz prometnicu koja se nastavlja na najomiljeniju pulsku šetnicu Lungomare. Za sigurnost kupača tijekom kupališne sezone, uz psihološku branu na moru, brinut će se spasilačka služba.   

Pula stambeno zbrinjavanje U Puli dodijeljeni gradski stanovi