Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
najavljena nova ulaganja

Na Platku uspješno testiran novi sustav zasnježenja

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Do sada je kvalitetnim umjetnim snijegom pokriveno 80 posto staze Radeševo, a ako se zadrže niske temperature, za dan ili dva cijela staza bit će spremna za prve skijaše

U sportskom i rekreacijskom centru Platak posljednjeg tjedna uspješno se testira novi sustav za zasnježenje, pa je na dijelu staze moguće skijanje, a ulaganja u taj centar se nastavljaju, rečeno je Primorsko-goranskoj županiji.

TRADICIJA KOJA TRAJE I VESELI MNOGE Najavljen program posebnog izdanja Riječkog karnevala

Zamjenik župana Marko Boras Mandić rekao je da se posljednjih tjedan dana na Platku uspješno provodi testiranje sustava za zasnježenje, zahvaljujući kojem je bez centimetra prirodnoga snijega omogućeno skijanje uz pokretnu traku na donjem dijelu staze Radeševo.

- Do sada je kvalitetnim umjetnim snijegom pokriveno 80 posto staze Radeševo, a ako se zadrže niske temperature, za dan ili dva cijela staza bit će spremna za prve skijaše - rekao je dodavši da će za to biti utrošena jedna petina vode iz akumulacijskog jezera.

Pročelnik za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan najavio je nastavak investicija na Platku.

Tradicionalno paljenje badnjaka pred crkvom svetog Đorđa pravoslavni običaj Ispred crkve svetog Đorđa palio se badnjak, znate li što to simbolizira?

- U ovoj godini tako Županijska uprava za ceste nastavlja s uređenjem ceste do Platka s 2,8 milijuna kuna, a još 15 milijuna kuna planirano je u županijskom proračunu za pripremu projekta gradnje nove 'četverosedežnice' - rekao je Krpan kazavši da se razmatra i mogućnost gradnje novih ljetnih sadržaja, koje bi se kandidiralo za financiranje iz fondova EU.