Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Memorijal Ivica Birovčec

Na rukometnom turniru nastupit će i selekcija kadeta iz daleke Kine

Memorijal Ivica Birovčec
Foto: Grad Zaprešić
Na turniru sudjeluje deset ekipa od kojih je sedam iz inozemstva

Tradicionalni dvodnevni međunarodni kadetski rukometni turnir “Memorijal Ivica Birovčec” ove će se godine održati 12. i 13. siječnja u Športsko-rekreacijskom centru Zaprešić.

Turnir uz potporu Grada Zaprešića i Turističke zajednice organizira Muški rukometni klub Zaprešić u čast prerano preminulom prijatelju i dobrotvoru kluba Ivici Birovčecu, a na već šestom po redu memorijalu sudjelovat će deset ekipa od kojih je čak sedam iz inozemstva. Sportski prijatelji kluba dolaze iz Italije, Austrije, Slovenije i BiH, a kao poseban gost ove će se godine turniru pridružiti i selekcija kadeta iz Kine.

Briga o sportašima u Zaprešiću Nakon logopedske uskoro dobivaju i sportsku ambulantu

Naime, oni trenutačno borave na sportskom obučavanju u Hrvatskoj kao dio projekta međunarodne suradnje sa Sveučilištem u Pekingu u sklopu kojeg djeca iz Kine uče i treniraju pod vodstvom hrvatskih stručnjaka iz tri sporta – rukometa, košarke i nogometa.

Kao i svake godine, i ove će se turnir moći pohvaliti sudjelovanjem sjajnih rukometaša od kojih su neki i reprezentativci, a neće nedostajati ni poznatih gostiju i drugih iznenađenja koja organizatori još ne žele otkriti. Turnir će početi u subotu rano ujutro, a na otvaranju će publiku zabavljati višestruki prvaci iz Plesnog studija Jetè Zaprešić.

čestitke svima Dvije medalje za Akrobatski rock'n'roll klub Bistra

Ekipe će biti raspoređene u dvije skupine kroz koje će se natjecati za prolazak u polufinale u kojem će nastupiti po dvije najbolje ekipe iz svake skupine, a nakon polufinalnih utakmica očekuje ih veliki finale.

MRK Zaprešić poziva sve sportske prijatelje, građane Zaprešića, ali i sve ljubitelje rukometa željne dobrih utakmica, zabave i plesa da im se pridruže. Za one koji nisu u mogućnosti pratiti turnir s tribina, organiziran je live stream svih utakmica na YouTube kanalu Muškog rukometnog kluba Zaprešić.     

Oba kluba imaju za cilj potaknuti ljude na rekreaciju i omogućiti je svima, bez ograničenja Zaprešić bogatiji za dva nova sportska kluba