Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Jastrebarsko

Na Trgu Ljube Babića u centru grada gradi se moderno stambeno naselje

Nova gradska četvrt u Jastrebarskom
Foto: Jastrebarsko
Projekt uključuje gradnju četiri zgrade s 88 stanova i 131 parkirališnim mjestom, od čega 116 na parceli i 15 u garažama, dok se u prizemlju nalazi nekoliko poslovnih prostora

Na Trgu Ljube Babića koji se nalazi u samom centru Jastrebarskog niknut će novo moderno stambeno naselje, a uz dodatna ulaganja u infrastrukturu i ozelenjivanje, cjelokupan će prostor predstavljati mjesto visoke kvalitete života, najavljuju u Gradu Jastrebarskom.

Manji poslovni prostori

Više o ovom projektu bilo je riječi na javnom predstavljanju na kojem su se okupili zainteresirani građani, među kojima i stanari okolnih zgrada, kako bi se pobliže upoznali s promjenama koje ih očekuju i dobili odgovore na svoja pitanja. Gradonačelnik Zvonimir Novosel istaknuo je prilikom uvoda da je Grad vodio intenzivne razgovore s investitorom kako bi konačno rješenje u maksimalnoj mjeri zadovoljavalo potrebe građana, kako budućih stanara zgrada, tako i onih koji već stanuju u okolnim zgradama i kućicama u nizu. Riječ je o Dubravku Turkalju iz tvrtke Tehmont d.o.o., a sam projekt predstavio je arhitekt Tomislav Ćurković iz studija "Dva arhitekta". Projekt uključuje gradnju četiri zgrade, s ukupno 88 stanova i 131 parkirališnim mjestom, od čega 116 na parceli i 15 u garažama, dok se u prizemlju zgrada nalazi nekoliko manjih poslovnih prostora među kojima je i prostor za market manjeg obujma.

Između zgrada bit će prostora i za mali trg s dječjim igralištem, a cijeli je kompleks osmišljen tako da je otvoren prema okruženju i s njime stvara jedinstvenu cjelinu. Na to se nadovezuju i gradska ulaganja. Na ovom će se prostoru, naime, graditi novo dječje igralište u mirnijoj, zelenijoj zoni, umjesto dosadašnjeg na plohi koja će biti obuhvaćena projektom. To će igralište, pojašnjavaju dalje u Gradu, biti moderno i bogato opremljeno, pa će ovaj dio centra grada ubuduće imati dva dječja igrališta.

Gradske investicije uključuju i rekonstrukciju prometnica, gradnju novih parkirališta, pješačkih i biciklističkih staza. Gradonačelnik je dodao kako će se gradnjom dodatnih parkirališnih mjesta i zadržavanjem postojećih broj parkirališnih mjesta i povećati, osobito uvođenjem reda naplatom parkiranja i povlaštenim cijenama parkiranja za stanare.

Veće zelene površine

– Razvoj grada je dobar i nužan, ne možemo i ne želimo ga izbjeći, no možemo ga planirati tako da se njime postiže kvaliteta života, što je slučaj i kod ovog projekta koji je ucrtan u urbanističke planove već više od tri desetljeća. Drago mi je što u investitoru imamo sugovornika koji ima sluha za potrebe građana i javni interes, jer smo brojnim pregovorima došli do rješenja u kojem je smanjen prvotni broj zgrada i stanova na korist većeg broja zelenih površina i parkirališnih mjesta – kazao je Novosel i poručio kako je svjestan da svaka promjena donosi niz nepoznanica, zbog čega je otvoren za sva pitanja građana.

storyeditor/2024-09-02/Jaska3.jpg Manifestacija je potpuno održiva i ekološka, bez korištenja plastičnih ambalaža Dani vina posljednjeg vikenda u rujnu u društvu 16 vinarija ulaganja u prigradska naselja UREĐENJE Ulaganje u naselja – u Gucima Draganičkim uređuju perivojni trg storyeditor/2024-07-20/JaskaA1__3_.jpg Škola plivanja dobila je "konkurenciju" - Ljetni kamp sportova na vodi Više od polovice djece od pet do 10 godina na Ljetnoj radionici