Izbornik
Naslovnica Gradovi Vukovar
SIMBOL ZAJEDNIŠTVA

Na Vodotornju postavljen popis 7000 donatora

Foto: Grad Vukovar
Završetkom ovog projekta u povijest trajno urezan veliki trud i napor koji su zajedno s građanima cijele Hrvatske i dijaspore posvetili simbolu hrvatskog zajedništva koji danas ponosno stoji uz bok najvećim i najpoznatijim tornjevima na svijetu, poručio je Penava

Nešto više od pola godine otkako je Vukovarski vodotoranj, nakon obnove i uređenja, otvoren za posjetitelje na njegovom vrhu postavljene su ploče s imenima donatora.

POTPISAN UGOVOR Četvrt Borovo naselje dobiva šetnicu uz Dunav

– Na vrhu Vukovarskog vodotornja, kružnim potezom koji predstavlja neprekidno hrvatsko zajedništvo, na pločama od inoksa postavljen je ponosni i vječni popis s imenima 7000 donatora koji su sudjelovali u akciji prikupljanja sredstava za projekt njegove obnove. Na jarbolu na kojemu se vijori hrvatski stijeg, uz otiske stopa vječno se nalaze i imena dva vukovarska junaka Ivana Ivanike i Hrvoja Džalte – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Dodao je da je završetkom ovog projekta u povijest trajno urezan veliki trud i napor koji su zajedno s građanima cijele Hrvatske i dijaspore posvetili simbolu hrvatskog zajedništva koji danas ponosno stoji uz bok najvećim i najpoznatijim tornjevima na svijetu.

Direktor Vukovarskog vodotornja – Simbola hrvatskog zajedništva Darijan Zeko pojasnio je da je instalacija popisa donatora predviđena projektom obnove i konzervacije Vukovarskog vodotornja te dodao da kružni oblik postavljanja ploča predstavlja neprekinuto u hrvatsko zajedništvo. Projekt stalnog postava ponajprije se odnosi na suvremenu prezentaciju hrvatskog zajedništva sudjelovanjem hrvatskih branitelja i dragovoljaca u obrani Vukovara te sudjelovanjem donatora iz Hrvatske i iz dijaspore.