Izbornik
Naslovnica Gradovi
Za terenski rad

Nabavljena dva automobila za Centar za socijalnu skrb Đakovo

NA PREDAJI ključeva v.d. ravnateljice Centra Martina Klepo istaknula je da će automobili dobro doći zbog terenskog rada koji djelatnici obavljaju
Foto: Đakovo
Vozila su nabavljena na javnoj nabavi u okviru projekta "Izgradnja Centra za socijalnu skrb Đakovo" koji se uspješno provodi, istaknuto je

Na tiskovnoj konferenciji održanoj ispred prostorija Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područnog ureda Đakovo, ovih dana su v.d. ravnateljice Mirti Klepo uručeni ključevi dva nova vozila koja su nabavljena na javnoj nabavi u okviru provedbe projekta "Izgradnja Centra za socijalnu skrb Đakovo". Konferenciji je nazočio i gradonačelnik Grada Đakova i saborski zastupnik Marin Mandarić te privremena ravnateljica Hrvatskog zavoda za socijalni rad Tatjana Štritof. Ključeve je uručio direktor Auto centra Duo Antun Labak.

Unapređenje infrastrukture
U sklopu poziva Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza, sa specifičnim ciljem Promicanje socijalne uključenosti i smanjenje nejednakosti kroz poboljšani pristup socijalnim uslugama te prelazak s institucionalne skrbi na skrb u zajednici putem poboljšane socijalne infrastrukture, Centru za socijalnu skrb Đakovo kao prijavitelju odobren je projekt naziva "Izgradnja Centra za socijalnu skrb Đakovo". Partner na ovom projektu je Grad Đakovo.

Ukupna vrijednost projekta je 15,245.054,02 kune, a od toga EU sufinanciranje projekta iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 14,546.443,77 kuna. Podsjetimo, Zakonom o socijalnoj skrbi svi centri za socijalnu skrb u Republici Hrvatskoj od 1. siječnja 2023. pripojeni su Hrvatskom zavodu za socijalni rad te je Centar za socijalnu skrb Đakovo postao Hrvatski zavod za socijalni rad - Područni ured Đakovo. Projekt, između ostalog, uključuje izgradnju i opremanje zgrade Centra za socijalnu skrb Đakovo te nabavu dva vozila u svrhu kvalitetnog obavljanja svojih zakonima propisanih djelatnosti te međunarodnim ugovorima propisanih obaveza. Izgradnja Centra za socijalnu skrb Đakovo ulaganje je, kažu iz Grada, u socijalnu infrastrukturu sa svrhom provođenja procesa deinstitucionalizacije kao i prevencije buduće institucionalne skrbi ranjivih skupina.

Grad Đakovo, kao partner na projektu, omogućio je bivšem Centru za socijalnu skrb Đakovo, a današnjem Hrvatskom zavodu za socijalni rad, područni ured Đakovo, stjecanje odgovarajućeg građevinskog zemljišta.

V.d. ravnateljice Mirta Klepo izrazila je zadovoljstvo uručenim automobilima, naglasivši kako će im oni itekako dobro doći zbog terenskog rada koji obavljaju.

– U ime svih djelatnika i u osobno ime želim izraziti sreću što se ovaj naš projekt izgradnje Centra za socijalnu skrb realizira i što smo jedan dio već uspjeli riješiti – dobili smo ova dva lijepa službena automobila koji će nama jako puno značiti u našem radu s obzirom na to da mi imamo poslove koji se odnose na prijevoz naših korisnika, a naš dosadašnji vozni park baš i nije nov i nije tako dobar i siguran. Danas, evo, obilježavamo realizaciju dijela projekta, a nadam se da ćemo uskoro i završetak projekta, odnosno da ćemo našu zgradu završiti i da ćemo se useliti u nju i da ćemo ostvariti puno bolje uvjete rada nego što ih imamo do sada – izjavila je Mirta Klepo.

Grad donator zemljišta
Gradonačelnik Mandarić tom se prilikom prisjetio tragičnih događaja zbog kojih je bilo nužno riješiti problem neadekvatnog smještaja tadašnjeg Centra za socijalnu skrb Đakovo.

– Grad je donacijom zemljišta postao sudionik ovog projekta, a iza njega kao voditelj stoji Poduzetnički centar Đakovo. Također, u ovom dijelu grada, uz gradnju nove zgrade Područnog ureda Đakovo, radi se i na komunalnoj infrastrukturi pa će vrlo brzo dovršetkom zgrade i kružnog toka u njezinoj blizini grad dobiti nove vizure – dodatno je istaknuo gradonačelnik Marin Mandarić.

NA NATJECANJU ove godine okupilo se 35 ekipa, a bilo je i najviše gledatelja do sada Održano 15. prvenstvo u kuhanju slavonskog čobanca Najbolji je čobanac ekipe Caffe bara Bato iz Slatine POVEĆANJE ukupnog broja stanovništva zabilježeno je samo u tri županije Povećanje broja stanovnika U Zagrebačkoj županiji zabilježen rast stanovništva OHBP je središnje mjesto za prijam, zbrinjavanje i obradu hitnih pacijenata, svojevrsno ogledalo bolnice kroz koje se očituje kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite Zahvalnice zaposlenicima koji su od prvog dana u OHBP-u U deset godina kroz njihove je ruke prošlo 300.000 pacijenata