Izbornik
Naslovnica Gradovi
Vozilo je namijenjeno za gašenje požara raslinja na nepristupačnom terenu

Nabavljeno novo vatrogasno vozilo za gašenje požara na otvorenom

POMOĆ U INTERVENCIJAMA Vatrogasno vozilo Mazda BT-50 opremljeno je dizelskim motorom od 2500 cm³ i snage motora 105 kilovata, s obje pogonske osovine. Ima ukupno pet sjedećih mjesta i nadogradnju za opremu smještenu ispod cerade
Foto: Grad Samobor
Kamionet je uručen DVD-u Nova Vas i od velike je važnosti za lokalnu zajednicu jer DVD pokriva zahtjevno brdovito žumberačko područje na kojem su intervencije vrlo izazovne, naglasili su gradonačelnica Petra Škrobot i zamjenik Petar Burić

Grad Samobor nabavio je vozilo za potrebe DVD-a Gornja Vas, a svečana primopredaja vatrogasnog vozila održana je u nedjelju, 10. rujna, u Gornjoj Vasi. Vatrogasno vozilo Mazda BT-50 opremljeno je dizelskim motorom od 2500 cm ³ i snage motora 105 kilovata, s obje pogonske osovine. Ima ukupno 5 sjedećih mjesta i nadogradnju za opremu smještenu ispod cerade.

Idealno za žumberački teren
U vozilo je ugrađen viskotlačni modul ORTZEN 250 s integriranim spremnikom vode od 250 litara i 15 litara pjenila. Pumpa ima protok vode 25 litara u minuti s maksimalnim tlakom od 250 bara te ima brzonavalno vitlo dužine 100 metara. Vozilo je namijenjeno za gašenje požara raslinja na otvorenom na nepristupačnom terenu, a moguće je izvršiti gašenje i početnih požara na prometnim sredstvima i početne požare na objektima niskog požarnog opterećenja. Gradonačelnica Petra Škrobot uime Grada Samobora uručila je ključeve vatrogasnog vozila zapovjedniku DVD-a Gornja Vas Alanu Šintiću.

Svečanosti su nazočili njen zamjenik, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite grada Samobora Petar Burić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Samobora Željko Koščica, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Samobora, ujedno i zapovjednik JVP Grada Samobora Mladen Žitković, tajnik Vatrogasne zajednice Grada Samobora Renato Hribar, kaljski župnik monsinjor Juraj Jerneić te pripadnici DVD-a Gornja Vas kao i drugih prijateljskih DVD-ova - Rude, Cerje, Grdanjci, Novo Selo te Petričko Selo, brojni gosti, uzvanici i sugrađani.

– Svjesni smo brojnih opasnosti s kojima se vi vatrogasci susrećete kad odlazite na intervencije. U ovom je kraju dodatan izazov i zahtjevan brdovit teren, a brza i primjerena reakcija je presudna. Iznimno je važno da na lokalnoj razini protupožarna zaštita bude primjerena i zato Grad Samobor kontinuirano ulaže u opremanje mjesnih DVD-ova - poručila je gradonačelnica Petra Škrobot. Nabava ovog vozila namijenjenog gašenju požara na otvorenom od velike je važnosti za lokalnu zajednicu jer DVD Gornja Vas pokriva zahtjevno brdovito žumberačko područje na kojem su intervencije veoma izazovne.

Nova razina sigurnosti
Zamjenik gradonačelnice Petar Burić naglasio je kako je važno da vatrogasna zaštita na lokalnoj razini bude primjerena jer je u slučaju požara, ali i drugih opasnosti pravovremena i kvalitetna reakcija odlučujući čimbenik u spašavanju života i imovine. Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Samobora Željko Koščica zahvalio je naglasio kako je zadovoljan što su potrebe vatrogasaca prepoznate i što su osigurana sredstva za nabavu potrebne opreme.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Samobora i zapovjednik JVP Grada Samobora Mladen Žitković napomenuo je kako će pripadnicima DVD-a Gornja Vas ovo vozilo puno pomoći u njihovom djelovanju na zahtjevnom terenu. Zapovjednik DVD-a Gornja Vas Alan Šinti naglasio kako je ovo velik dan za cijelu zajednicu jer je nabavom ovog vozila protupožarna zaštita podignuta na višu, djelotvorniju i efikasniju razinu.

SPORTSKI SUSRET organizirala je Matica umirovljenika Sisačko-moslavačke županije, a sudionici su se natjecali u šahu, kuglanju, pikadu i belotu Jedan od prioriteta SMŽ je briga o umirovljenicima i osobama starije životne dobi Održani 18. Sportski susreti umirovljenika Sisačko-moslavačke županije TRADICIONALNO obučene beračice u narodnim nošnjama, ljubitelji dobre kapljice i njihovi gosti krenuli su uz pjesmu i svirku u prvu ovogodišnju berbu Mlado crno vino koje karakterizira crvena boja tekućine s ljubičastim odsjajem Prvo mlado vino od portugisca na tržištu već od idućeg mjeseca PRIJEDLOG izmjena odluke je u javnoj raspravi na kojoj građani te zainteresirane institucije mogu dati svoje prijedloge i primjedbe, a konačnu odluku donosi Gradsko vijeće Izmjena odluke o socijalnoj zaštiti građana Za medicinski potpomognutu oplodnju parovima 4000 € godišnje