Izbornik
Naslovnica Županije
Jedan od prioriteta SMŽ je briga o umirovljenicima i osobama starije životne dobi

Održani 18. Sportski susreti umirovljenika Sisačko-moslavačke županije

SPORTSKI SUSRET organizirala je Matica umirovljenika Sisačko-moslavačke županije, a sudionici su se natjecali u šahu, kuglanju, pikadu i belotu
1/2
Foto: SMŽ

Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić otvorio je u Jasenovcu 18. Sportske susrete umirovljenika Sisačko-moslavačke županije koji su organizirani uz podršku županije. U svome obraćanju zamjenik Jurić naveo je kako je jedan od prioriteta Sisačko-moslavačke županije briga o umirovljenicima i osobama starije životne dobi kao i obnova domova za starije osobe. Osim obnovljenog Doma za starije osobe Sisak, trenutačno su završni radovi na obnovi Doma za starije osobe Glina.

– Sisačko-moslavačka županija provodi i aktivnosti proširenja kapaciteta postojećih domova. Dom za starije osobe, čiji se radovi privode kraju, uskoro će dobiti i grad Kutina. Riječ je o projektu koji su stanovnici Moslavine čekali desetljećima, a ova županijska uprava na čelu sa županom Ivanom Celjakom pokrenula je projekt te ga provodi kraju u samo dvije godine mandata. U prostoru Doma zdravlja SMŽ-a u Kutini Sisačko-moslavačka županija vlastitim sredstvima provodi radove prenamjene zgrade i uređenja u vrijednosti oko 1,5 milijuna eura. Završetkom radova Kutina će dobiti reprezentativni prostor za smještaj oko 50 korisnika s područja Moslavine – rekao je dožupan. Dodao je i kako je županija pokrenula gradnju stambenih naselja na području gradova Gline, Petrinje i Siska u kojima će biti smještene obitelji čiji su domovi oštećeni u potresu, a nakon obnove njihovih kuća, u naseljima će biti smješteni korisnici domova za starije osobe.

Ovaj sportski susret organizirala je Matica umirovljenika Sisačko-moslavačke županije, a domaćin susreta je Udruga umirovljenika općine Jasenovac. Sudionici susreta natjecali su se u šahu, kuglanju, pikadu i belotu. Matica umirovljenika SMŽ-a okuplja 13 udruga umirovljenika iz Sisačko-moslavačke županije s oko 4500 umirovljenika, uz stalnu tendenciju proširenja i osnivanja novih umirovljeničkih udruga.

PRIJEDLOG izmjena odluke je u javnoj raspravi na kojoj građani te zainteresirane institucije mogu dati svoje prijedloge i primjedbe, a konačnu odluku donosi Gradsko vijeće Izmjena odluke o socijalnoj zaštiti građana Za medicinski potpomognutu oplodnju parovima 4000 € godišnje Županija osnažuje javnu upravu i u Murskom Središću Dostupnost Veći obujam poslova u Murskom Središću Nikola Dobroslavić Župan u Blatu Prvašića u Županiji više nego prošle školske godine