Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Zaprešić

Nagrađeni za rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima

Nagrade učenicima i sportašima iz Zaprešića
Foto: Zaprešić
Gradonačelnik Željko Turk i njegov zamjenik Alan Labus te Matija Teur, predsjednik Gradskog vijeća, primili su u Gradskoj upravi učenike, sportaše i njihove trenere

Gradonačelnik Željko Turk i njegov zamjenik Alan Labus te Matija Teur, predsjednik Gradskog vijeća, primili su u Gradskoj upravi učenike koji su svojim radom postigli iznimne rezultate na međunarodnim i državnim natjecanjima. Matija Bedek, učenik OŠ Bistra na 66. Natjecanju mladih tehničara u Strojarskim konstrukcijama osvojio je 1. mjesto, Lovro Ivković, učenik saksofona u Glazbenoj školi Zlatka Balokovića osvojio je 1. nagradu na 62. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, saksofon, III. kategorija.

Višestruko nagrađivan

Učenik Srednje škole Ban Josip Jelačić, smjer Tehničar za računalstvo, Marin Brundić na Državnom natjecanju u informatici osvojio je 1. mjesto. Višestruko nagrađivani učenik XV. gimnazije Val Karan osvojio je brončanu medalju na Europskoj i srebrnu medalju na Svjetskoj olimpijadi iz fizike, a Lea Pogač, učenica Gimnazije Ivana Supeka osvojila je 1. mjesto ekipno na Svjetskom prvenstvu u debati u Vijetnamu.

– Doći do ovako visokih razina natjecanja nije laka stvar i puno je koraka potrebno prijeći da bi se to uspjelo, stoga vam čestitamo na radu i upornosti te izvrsnim rezultatima – rekao je zamjenik Labus. Svi su ovi učenici dobitnici i Oskara znanja 2023./2024. Zaprešić je poznat kao grad sporta, a iako u sportu nisu važne samo medalje i uspjesi, izniman je ponos kada su na svjetskim natjecanjima najbolji upravo zaprešićki sportaši, za koje je također upriličen prijam, te za njihove trenere.

Vito Košar, borac tajlandskog boksa, osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu u kategoriji do 86 kg. Vito je osvojio zlatnu medalju i na Svjetskom prvenstvu u kategoriji seniori elite do 86 kg u Patrasu, Grčkoj, a uz njega novčanu nagradu primio je i njegov trener Mario Košar. Osvajači brojnih medalja Kuglački klub Zaprešić ove je godine osvojio drugo mjesto na Svjetskom kupu u Apatinu i drugo mjesto u Ligi prvaka u Bačkoj Topoli u 2024. godini vođeni trenerom Lovrom Benčevićem.

Nagrade kuglačima

Za odličan sportski rezultat postignut u pojedinačnim natjecanjima, a time i promociju Zaprešića dodijeljene su novčane nagrade i kuglačima Alenu Kujundžiću za osvojenu titulu svjetskog prvaka u mix tandemu na Svjetskom prvenstvu, Marinu Zekiću za osvojenu brončanu medalju na svjetskom prvenstvu, u sklopu reprezentacije RH (U-18 juniori), Mateju Mrli za osvojenu brončanu medalju na svjetskom prvenstvu, u sklopu reprezentacije RH (U-18 juniori), Luki Jakovini za osvojenu titulu europskog prvaka u paru (U-14 kadeti) te kuglačici Lani Pavlinec za osvojenu titulu doprvakinje na Europskom prvenstvu pojedinačno. Bez njihova trenera ne bi bilo ni ovih rezultata te je novčana nagrada dodijeljena i Miri Noršiću. 

Prvi dan škole Zaprešić U školskim klupama šesnaest prvašića više nego prošle godine Ljetna škola komunikacija u Zaprešiću Zaprešić Završio prvi dio Ljeta u CeZaM-u, nastavak slijedi krajem kolovoza storyeditor/2024-07-15/Zapresic1__2_.jpg Zaprešić Za Nove dvore, dom, zgrade suda i POU-a 20 milijuna eura