Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Priznanja se odnose na ostvarena prva, druga i treća mjesta na državnoj razini

Nagradili učenike i mentore: Znanje je najveći kapital koji nitko ne može uzeti

storyeditor/2024-06-17/DSC_9543.JPG
Foto: Grad Samobor OSTVARILI ZAPAŽENE REZULTATE Grad Samobor nagradio je 43 učenika samoborskih osnovnih i srednjih škola te njihovih 19 mentora, svečano primanje održano je u samoborskom Centru za mlade Bunker, a uime Grada Samobora čestitke uspješnim učenicima i mentorima uputila je gradonačelnica Petra Škrobot
Nagrađeni su i učenici OŠ Bogumila Tonija i njihova mentorica koji su s predstavom "Riječi" sudjelovali na državnoj smotri Lidrano te su bili posebno izdvojeni i pohvaljeni

Grad Samobor nagradio je 43 učenika samoborskih osnovnih i srednjih škola te njihovih 19 mentora koji su na državnim natjecanjima u aktualnoj školskoj godini ostvarili zapažene rezultate.

Ponos grada

Priznanja se odnose na ostvarena prva, druga i treća mjesta na državnoj razini, a prate ih i novčane nagrade. Po 150 eura osvojili su tako pojedinci za ostvarena prva mjesta, 130 za drugo te 110 eura za treće mjesto, ekipe su nagrađene sa 120 eura za prva mjesta, 110 za drugo i 100 eura za treće, dok su mentori nagrađeni sa 150 eura, a oni koji imaju više osvojenih mjesta na državnom natjecanju s 200 eura.

Nagrađeni su i učenici OŠ Bogumila Tonija i njihova mentorica koji su s predstavom "Riječi" sudjelovali na državnoj smotri Lidrano te su bili posebno izdvojeni i pohvaljeni.

Svečano primanje održano je u samoborskom Centru za mlade Bunker, a uime Grada Samobora čestitke uspješnim učenicima i mentorima uputila je gradonačelnica Petra Škrobot, izrazivši ponos zbog njihovih postignuća te naglasila predanost grada ulaganju u obrazovanje i nagrađivanju izvrsnosti.

– Dragi učenici, vi ste ponos našega grada. Ovdje smo danas da vam čestitamo na vašim izvanrednim uspjesima i da vam uručimo prigodne nagrade. Ali, najveća nagrada koju ste dobili svojim trudom i marljivim učenjem je znanje. Znanje je vaš najveći kapital i ono što vam nitko ne može oduzeti. Grad Samobor i dalje će podržavati i ulagati u obrazovanje jer vjerujemo da je to najbolje ulaganje u budućnost. Vaša predanost i rad na sebi ključni su ne samo za vaš osobni razvoj već i za napredak našeg društva u cjelini. Budite i dalje vrijedni, težite izvrsnosti i uvijek se trudite učiti nešto novo jer to će vam se višestruko vratiti u životu. Također, želim istaknuti važnost vaših mentora koji nesebično ulažu svoje vrijeme, energiju i znanje u vaš uspjeh. Hvala im na tome. Cijenite ih i budite im zahvalni jer njihova podrška i motivacija igraju ključnu ulogu u vašem obrazovnom putu. Grad Samobor uvijek će stajati uz svoje mlade talente i nastaviti stvarati uvjete za njihov rast i napredak – poručila je Petra Škrobot.

Nagrade kao motivacija

Čestitkama se pridružio i predsjednik Gradskog vijeća Samobora Miran Šoić istaknuvši kako se rad i trud uvijek isplate te da su ove nagrade poticaj učenicima i mentorima da i dalje teže izvrsnosti.

– Vi ste primjer kako se kroz uporan rad mogu ostvariti veliki rezultati i postaviti temelji za još veće uspjehe u budućnosti. Grad Samobor i dalje će ulagati u obrazovanje i stvarati prilike za sve naše mlade. Vaš uspjeh je i naš uspjeh jer vi ste budućnost našega grada. Neka vam ove nagrade budu motivacija da nastavite raditi s istom strašću i predanošću – kazao je Šoić.

Svečanost su nastupima uveličali i učenici Glazbene škole Ferdo Livadić, flautistica Dora Nizek, učenica 3. razreda srednje škole, profesorice Ivane Štrbac, i violinist Filip Kukolj, učenik 6. razreda, uz klavirsku pratnju Nevena Bolteka, profesora Marca Grazianija, te učenici 5. razreda Osnovne škole Bogumila Tonija, koji su pod mentorstvom profesorice Tatjane Mesiček izveli predstavu "Riječi".

storyeditor/2024-06-13/Djecji_vrtic_Vinkovci.jpg Najavljen novi namještaj u Dječjem vrtiću Vinkovci Bit će zamijenjen namještaj star i više od 40 godina storyeditor/2024-06-14/PXL_110424_112901007.jpg Građani Zaprešića svojim prijedlozima direktno sudjeluju u kreiranju proračuna Svi mogu predložiti projekte koji će utjecati na kvalitetu života storyeditor/2024-06-14/bbjelovar_a_zatvor_fo.jpg Grad kupio i susjednu zgradu, poklonit će je državi Nakon konstrukcijske počinje i potpuna obnova zgrade bivšeg zatvora