Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Koprivnica

Najavljen investicijski boom: Počinje gradnja vrtića, škola, knjižnice...

Povijesne postrojbe podnijele su prijavak gradonačelniku Mišelu Jakšiću, a navečer je održan slavljenički koncert Vanne i bivših Novih fosila koji je privukao više od 4000 ljudi
1/2
Foto: Robert Mihaljević
Koprivnica je proslavila 667. rođendan. Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća dodijeljene su godišnje nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama

Koprivnica je prošlog tjedna proslavila Dan grada, odnosno 667. rođendan. Prije točno toliko godina kralj Ludovik Anžuvinac Koprivnicu je proglasio Slobodnim i kraljevskim gradom.

Obnova gradskih trgova

Gradski je rođendan obilježen mnoštvom prigodnih događaja, a sve je kulminiralo u subotu, kad je središnji trg bio pretijesan da primi sve udruge, građane, razne skupine, mališane i njihove roditelje. Povijesne postrojbe iz više županija predale su prijavak gradonačelniku Mišelu Jakšiću, a navečer je održan slavljenički koncert Vanne i bivših Novih fosila koji je privukao više od 4000 ljudi. U petak je pak održana svečana sjednica Gradskog vijeća Koprivnice, na kojoj su dodijeljene nagrade zaslužnim pojedincima i ustanovama čiji su uspjesi obilježili proteklu godinu. Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić u svojem je govoru na svečanoj sjednici podsjetio na brojne investicije i projekte koji su realizirani prošle godine. No, čelni čovjek grada dao je i važna obećanja za godinu koja je pred nama.

– Do idućega Dana grada pokrenut ćemo gradnju dvaju novih dječjih vrtića na Bajeru i u Herešinu. Pokrenut ćemo dogradnju škola predvođenu najvećom, Osnovnom školom Braća Radić. Započet ćemo i gradnju nove tržnice i knjižnice te dizanje kapaciteta Sveučilišta Sjever – obećao je. I ne samo to, Jakšić je otkrio kako će Koprivnica prva od svih gradova u županiji dovršiti megaprojekt aglomeracije, odnosno golemih ulaganja u vodovodnu i kanalizacijsku mrežu.

– Osim toga, drugi smo grad u Hrvatskoj po razvrstavanju otpada s jasnom tendencijom da budemo prvi – naglasio je čelni čovjek Koprivnice, rekavši kako je čak 60 posto radnih mjesta u županiji upravo u tom gradu.

Jakšić i njegovi suradnici pak posebno su ponosni na obnovu središnjih gradskih trgova, Zrinskog i Jelačićeva.

– Nedavno je jedan medij objavio fotografije našeg trga iz zraka uz naslov kako je to vjerojatno najljepši središnji trg u Hrvatskoj. A ja ću na to reći – da je Pariz samo malo lepši, bil bi lepi kaj Koprivnica – završio je svoje obraćanje u prepunoj dvorani Domoljuba. Medalje Grada Koprivnice za humanost i osobit doprinos na području dobrovoljnog darivanja krvi dodijeljene su Đurđi Jurenec, Marijanu Buzini, Krunoslavu Domoviću, Slavku Lončariću, Želimiru Restoviću i Antunu Talanu.

Medalje i plakete Grada

Medalja Grada dodijeljena je i ravnateljici gradskoga Crvenog križa Adeli Sočev, učiteljici Vesnici Mlinarić, sportskom ribolovcu Ivanu Petaku, vlasniku Šarenog dućana Krunoslavu Jajetiću, ratnom zapovjedniku specijalne policije Ivici Jurencu te povjesničaru i publicistu Zdravku Dizdaru. Plaketa Grada Koprivnice dodijeljena je Sveučilištu Sjever, DVD-u Jagnjedovec te Forumu udruge nezavisne kulture FUNK.

Koprivnica Pravo na sufinanciranje Sunčane elektrane za 31 kućanstvo Gradsko vijeće Koprivnice jednoglasno je prošli tjedan donijelo novu odluku o socijalnoj zaštiti građana kojom se znatno povećavaju izdvajanja za različitu socijalnu pomoć građanima. Koprivnica Jakšić: Povećali smo socijalna prava građana za oko 40 posto Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo je svečani prijem za darivatelje s jubilarnim brojem davanja krvi Prijem za darivatelje krvi Vi ste ljudi koji ste spremni pružiti humanost i solidarnost