Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
Uspjeh čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog

Najbolji u njemačkom u konkurenciji 243 škole

Foto: Međimurska županija
Ostvariti najbolji rezultat u konkurenciji više od 3000 učenika diljem Europe dokazuje da je naša Gimnazija jedna od najkvalitetnijih i najboljih u Hrvatskoj te pokazuje predan rad profesora i cijele škole, izjavio je župan Matija Posavec

U konkurenciji 3052 učenika iz 243 srednje škole u 11 država, Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec osvojila je prvo mjesto na međunarodnom online natjecanju 'Best in Deutsch' za srednjoškolce u dobi od 15 do 19 godina. Gimnazija je osvojila prvo mjesto u poretku škola, a od četrdesetak učenika koji su sudjelovali u natjecanju najbolje rezultate su ostvarili Elena Kropek, Dina Žužul, Melani Srša Karlovčec, Gabriela Novak i Luka Fajić.

Graditeljska škola Čakovec Uštede na energentima Nakon Učeničkog doma u obnovu ide i Graditeljska škola Čakovec

– Nijedan uspjeh nije slučajnost pa ni ovaj, posebice što se tiče njemačkog jezika jer Gimnazija dugi niz godina niže odlične rezultate na natjecanjima i na državnoj maturi. Naši učenici su vrlo zainteresirani za sve oblike natjecanja i projekata, a zahvaljujući vrijednom radu profesora koji ih motiviraju i potiču, imamo rezultate kojima se iznimno ponosimo – rekla je ravnateljica čakovečke Gimnazije Sandra Breka Ovčar na prijmu kod župana Matije Posavca. Učenike su pripremale profesorice Nada Medved, Vesna Malekoci-Tarandek, Sanja Jambrović Posedi, Marta Jambrović i Lidija Kolar, a uspjeh je tim veći što je ovo tek druga godina da Gimnazija sudjeluje u natjecanju koje organizira češki Institut za razvoj kompetencija.

– Ostvariti najbolji rezultat u konkurenciji više od 3000 učenika diljem Europe dokazuje da je naša Gimnazija jedna od najkvalitetnijih i najboljih u Hrvatskoj te pokazuje predan rad profesora i cijele škole. Ovo nije prvi ni posljednji takav slučaj, jer gotovo sve naše srednje škole postižu odlične rezultate što opravdava sva ulaganja Međimurske županije u obrazovanje – rekao je župan Posavec i čestitao učenicima i profesorima na velikom uspjehu.

Čakovec Međimurska županija Čakovec i Šenkovec imaju najveći indeks razvijenosti