Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Najbolja sportašica Nikolina Josipović, a sportaš Romeo Sušac

Najbolji u vinkovačkom sportu u 2022. godini

Foto: Vinkovci
Prema odluci izborne komisije najboljom ženskom ekipom u vinkovačkom sportu u 2022. godini proglašen je Ženski odbojkaški klub Vinkovci, a najboljom momčadi MNK Aurelia Futsal. Za najbolju sportašicu proglašena je Nikolina Josipović, članica Atletskog kluba CIbalia, a sportašem Romeo Sušac iz MNK Aurelia Futsal

U organizaciji Grada Vinkovaca i Zajednice sportskih udruga održana je svečana dodjela nagrada za najuspješnije u vinkovačkom sportu za 2022. godinu. Iako je u pojedinim trenucima bilo vrlo dvojbeno kome dati nagradu, izborna komisija izabrala je najbolje u sedam disciplina. Prema odluci izborne komisije najboljom ženskom ekipom u vinkovačkom sportu u 2022. godini proglašen je Ženski odbojkaški klub Vinkovci, a najboljom momčadi MNK Aurelia Futsal. Za najbolju sportašicu proglašena je Nikolina Josipović, članica Atletskog kluba CIbalia, a sportašem Romeo Sušac iz MNK Aurelia Futsal. Najbolja perspektivna sportašica je Magdalena Bliml iz Judo kluba Vinkovci, a sportaš Marko Dubravac iz Biciklističkog kluba Sokol Cestorad. Ivana Purkić, članica Atletskog kluba osoba s invaliditetom Vinkovci proglašena je najuspješnijom u kategoriji sportaša s invaliditetom.

– Izborom najboljih sportaša našega grada za 2022. godinu zaokružili smo još jednu uspješnu priču vinkovačkog sporta, godinu u kojoj su samo naši nagrađeni sportaši osvojili 40 odličja, dok je taj broj kada pridodamo sve ostale i višestruko veći. Ponosni smo na njih, čestitamo im na svim uspjesima, a njihovim trenerima i klubovima zahvaljujemo na svemu što čine kako bi ovi mladi ljudi kamo god dođu predstavljali Vinkovce na najbolji mogući način – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Vinkovaca Mario Jurić rekao je da se sport u punom jeku u Vinkovce vraća te da bi uskoro trebalo biti kao i 2019. godine.

– U narednim godinama očekujemo još bolje rezultate, iako ih je i sada postignuto jako puno odličnih rezultata te imamo mnoštvo kvalitetnih sportašica i sportaša. Poticaj je ovo svima drugima da treniraju što bolje, a pozivamo ih sve da se nagodinu jave na natječaj, a mi ćemo ih pratiti te opskrbiti novcem – rekao je Jurić.

VINKOVCI U veljači grad na Bosutu posjetilo pedeset posto više gostiju nego lani Nove dvije kamere za nadzor brzine u Vinkovcima, sada ih je devet 'Big Brother' na vinkovačkim prometnicama VINKOVCI Posadit će se 280 stabala, postaviti sjenice i stolovi s klupama