Izbornik
Naslovnica Gradovi Slavonski Brod
Slavonski Brod

Najljepša riječna plaža i moderni bazeni najbolji su izbor za osvježenje

bazeni
Foto: Ivica Galović/PIXSELL 09.07.2024., Slavonski Brod - Pocela sezona kupanja na obnovljenim gradskim bazenima. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
Grad Slavonski Brod i ove godine nudi brojne mogućnosti za spas od ljetnih vrućina. Osim kupanja, posjetiteljima su na raspolaganju i brojni drugi sadržaji

Posjetitelji Slavonskog Broda, za vrijeme visokih ljetnih temperatura, osvježenje mogu potražiti na najljepšoj riječnoj plaži Poloj, modernim gradskim bazenima ili pak uživati na brodskom odmaralištu u Starom Gradu na otoku Hvaru.

Na gradskom kupalištu Poloj u protekla dva tjedna, osobito u danima vikenda, zabilježena je odlična posjećenost. Omiljeno ljetno odredište velikog broja Brođanki i Brođana, kao i prijašnjih godina, uređeno je svim sadržajima za cjelodnevni odmor i rekreaciju, uz napomenu da je voda na Poloju izvrsne kvalitete.

Aquapark za najmlađe

Osim kupanja, posjetiteljima su na raspolaganju i ugostiteljske usluge (hrana i piće), prostori za loženje vatre i montažni betonski roštilji te prostor za parkiranje automobila i bicikla. Poloj je i izvrsno odredište za ljubitelje sporta i mjesto s brojnim sportskim terenima (odbojka na pijesku, nogometno igralište, košarkaško igralište, boćalište, ali i stolovi za stolni tenis te šah).

Iz gradske uprave nedavno su pojasnili kako je Poloj ove godine otvoren nešto kasnije zbog sigurnosti građana. Naime, Sava je u lipnju još bila visoka pa nije bilo moguće očistiti plažu i postaviti plutače. No čim su stvoreni uvjeti, plaža je otvorena, na zadovoljstvo kupača i posjetitelja.

Već godinama primjetan je i sve veći interes građana za posjet gradskim bazenima koji su na raspolaganju za dobro osvježenje i zabavu. Uskoro se očekuje i otvorenje novoizgrađenog bazenskog kompleksa, tzv. aquaparka koji će bez sumnje privući brojnu djecu i roditelje. Aquapark uključuje dječji bazen, prskalište i bazen za učenje plivanja.

– Radovi na dograđenom dijelu gradskih bazena praktično su završeni. Preostalo je još da se obavi tehnički pregled i kontrola vode, nakon čega će aquapark biti otvoren. Drago mi je da su građani zadovoljni novoizgrađenim dijelom bazena i jedva čekaju otvorenje, pogotovo naši najmlađi – rekao je gradonačelnik Mirko Duspara.

Ljetovanje u Starom Gradu

Grad u svom vlasništvu ima i dječje odmaralište u Starom Gradu na otoku Hvaru koje organizirano posjećuju učenici iz Slavonskog Broda i okolice, ali i prijateljskog grada Celja, a ove godine odmaralište će posjetiti više od 800 djece. Ljetovanje u Starom Gradu organizirano je kako bi učenici imali priliku uživati u ljetnim praznicima na moru, sudjelovati u raznim edukativnim i zabavnim aktivnostima te se družiti s vršnjacima. U svakom slučaju, prilika za osvježenje u Slavonskom Brodu ni ove godine neće nedostajati.

storyeditor/2024-07-14/vrtic.jpg Velika financijska ulaganja u predškolski odgoj Sva djeca upisana u vrtiće, kvaliteta boravka sve bolja storyeditor/2024-07-14/djeca_-_kamp.jpeg Ljetne dječje aktivnosti u Slavonskom Brodu Od nogometa i plivanja do animacije i programiranja Pilot-projekt Javni prijevoz još tri mjeseca besplatan