Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Prilika za domaće proizvođače

Nakon osnovnih škola, projekt "Zdravkec" proširit će se i na vrtiće

Foto: Grad Koprivnica
Prezentacija projekta “Suradnja Podravke s poljoprivrednim proizvođačima te braniteljskim zadrugama”

Zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec sudjelovala je na prezentaciji projekta "Suradnja Podravke s poljoprivrednim proizvođačima te braniteljskim zadrugama s područja koprivničko-križevačke županije u 2019. godini" koju je organizirala koprivnička kompanija Podravka u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja.

sporazum Za tri projekta Ministarstvo Županiji odobrilo 10 milijuna kuna

Podravka je prezentirala mogućnosti ugovaranja proizvodnje i otkupa voća, povrća i žitarica koje proizvode braniteljske poljoprivredne zadruge, poljoprivredne zadruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, kao i svi zainteresirani.

Melita Samoborec podsjetila je na sličan projekt zdravog doručka "Zdravkec" koji provodi Grad Koprivnica sa svojim osnovnim školama, a u koji su uključeni lokalni OPG-ovi i poljoprivredne zadruge. Projekt je to, naglasila je, kojim se osigurava kratki opskrbni lanac kojim se u škole izravno od OPG-a dostavlja svježe voće i povrće s naglaskom na domaće i sezonsko. Riječ je o više od 50 tona voća i povrća koje koprivnički osnovnoškolci konzumiraju u školskim kuhinjama, a tendencija je projekt proširiti na koprivničke vrtiće, rekla je na prezentaciji Podravkina projekta zamjenica gradonačelnika. Grad je održao nekoliko sastanaka i ustanovio da za četiri osnovne škole i dječji vrtić ‘Tratinčica’ ima potrebe za otprilike 28 tona voća i 25 tona povrća, pa su na suradnju pozvali vlasnike OPG-ova koji su zainteresirani ta takav oblik suradnje.

Martina Golčić, direktorica Koprivničkog poduzetnika Koprivnički poduzetnik Financirat će se poduzetnički projekti vrijedni 30 milijuna kuna