Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Novi zakon

Napokon će se aktivirati zapuštena državna imovina

Posjet ministra Gorana Marića Koprivnici
Foto: Grad Koprivnica
Gradovi i općine imaju rok do 31. prosinca 2019. godine za podnošenje zahtjeva za upis vlasništva nad državnom imovinom

Ministar državne imovine Goran Marić predstavio je za posjeta Koprivničko-križevačkoj županiji novi Zakon o upravljanju državnom imovinom, a jedna od tema sastanka bila je i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za nekretnine u državnom vlasništvu.

– Ovo što smo čuli i što smo do sada vidjeli u ovim izmjenama zakonodavnih okvira koji se odnose na upravljanje državnom imovinom jedna je od prvih reformi za koju možemo reći da će donijeti pozitivne učinke našem gradu. Činimo manje od jedan posto udjela stanovništva ove zemlje, a udjel u BDP-u više od dva posto i naravno da nam ovakvi iskoraci puno znače – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Picokijada Đurđevac Na Picokijadi se bira najljepši pijetao Podravine

Ministar je istaknuo da će jedinicama regionalne i lokalne samouprave novi zakon donijeti mnoge prednosti, a glavni cilj je aktiviranje zapuštene imovine, od čega će korist imati i državni proračun, i proračuni jedinica regionalne i lokalne samouprave.

– Zakon će biti alat za reanimaciju imovine, pomoći će ulaganjima u investicijske aktivnosti i poduzetničkoj klimi te utjecati na zapošljavanja i ostanak mladih u Hrvatskoj. Moram reći i kako me iznimno vesele ovakvi sastanci jer izravnim kontaktom možemo dosta toga riješiti te planiramo model radnih sastanaka i ubuduće provoditi – zaključio je ministar Goran Marić.

Oronula kuća na adresi Esterova 19 uskoro će dobiti novo ruho Urbanistički iskorak Uredit će se jedinstveni Muzejski trg u gradskoj jezgri

Jedinice lokalne i regionalne samouprave imaju rok do 31. 12. 2019. za podnošenje zahtjeva za upis vlasništva nad državnom imovinom, a odnosi se na škole, domove zdravlja, bolnice i druge ustanove koje se koriste u obrazovne i zdravstvene svrhe, groblja, mrtvačnice, spomenike, parkove, dječja igrališta, društvene i vatrogasne domove...

Ervi Kukec sa svojim pametnim vlakićem Obrtnička škola Koprivnica Učenici sami izradili pametni vlakić i bicikl