Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
KUTINA

Nastavak izgradnje vrtića odlična je vijest jer podižemo kvalitetu odgoja

storyeditor/2024-08-22/1079_20240807_093455.jpg
Foto: Kutina Ugovor o radovima u prostoru Gradske vijećnice Grada Kutine potpisao je gradonačelnik Zlatko Babić s predstavnikom tvrtke Hidromont SB d.o.o., Vjekoslavom Galićem
Opremanje i tehnički pregled vrtića realizirao bi se tijekom svibnja i lipnja iduće godine kako bi bio spreman za početak nove pedagoške godine, odnosno od 1. rujna 2025., istaknuo je gradonačelnik Babić

Započeta izgradnja novog dječjeg vrtića kod OŠ Zvonimira Franka, koja je stala zbog poteškoća s izvođačem radova, bit će nastavljena, a završetak radova očekuje se u travnju 2025. godine.

Ugovor o radovima u prostoru Gradske vijećnice Grada Kutine potpisao je gradonačelnik Zlatko Babić s predstavnikom tvrtke Hidromont SB d.o.o. Vjekoslavom Galićem. Potpisivanju su nazočili pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Hrvoje Krmelić i ravnateljica DV-a Kutina Sandra Todorov.

Sufinancirano EU sredstvima

– Na temelju provedbe postupka javne nabave odabrana je tvrtka Hidromont SB d.o.o. iz Slavonskog Broda te se nadam i vjerujem da će nastavak izgradnje vrtića biti uspješan. Završetak radova očekujemo u travnju 2025. godine. Opremanje i tehnički pregled vrtića realizirao bi se tijekom svibnja i lipnja iduće godine kako bi bio spreman za početak nove pedagoške godine, odnosno od 1. rujna 2025. – istaknuo je gradonačelnik Zlatko Babić. Dodao je da vrijednost nastavka izgradnje iznosi 2,2 milijuna eura, dok je glavnina radova sufinancirana europskim sredstvima u iznosu od nepunih 1,5 milijuna eura.

Gradonačelnik je podsjetio da se Grad Kutina prijavio i prošao na natječaju Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih objavljenom početkom godine na koji su mogli aplicirati i dječji vrtići koji već imaju određeni stupanj izgradnje, čime je njihov završetak osiguran sufinanciranjem europskim sredstvima u iznosu od približno 1,5 milijuna eura.

Ravnateljica DV-a Kutina Sandra Todorov iskazala je zadovoljstvo nastavkom izgradnje dječjeg vrtića.

Smještaj za 150 djece

– Izuzetno smo zadovoljni nastavkom izgradnje dječjeg vrtića koji će u svojih 8 skupina imati kapacitet za smještaj 150 djece predškolske dobi, što je iznimno važno za Grad Kutinu zato što je to prvi vrtić unazad 60 godina koji se namjenski izgradio, čime se znatno podiže kvaliteta u odgojno-obrazovnom radu vrtića. Vrtić će imati svoju polivalentnu dvoranu, što je od velike važnosti za djecu i za izvođenje svih tjelesnih aktivnosti – istaknula je ravnateljica Todorov. Osvrnula se i na listu čekanja.

– S 1. rujna ove godine počinju s radom dvije odgojne skupine kako bi se u vrtić mogla smjestiti djeca čiji su roditelji u radnom odnosu i kako bismo im mogli olakšati povratak na posao – istaknula je ravnateljica te još jednom izrazila zadovoljstvo nastavkom izgradnje vrtića, čime će se omogućiti zatvaranje svih novih područnih objekata, jer će tada Dječji vrtić Kutina poslovati na četiri lokacije koje obuhvaćaju tri čvrsta objekta i DV "Košuta" na Brunkovcu s tri odgojne skupine.

storyeditor/2024-08-22/Kutina_b_slaget_poduzetnici_1.jpg Potpisani ugovori o kupoprodaji nekretnina u poslovnoj zoni Proširenje djelatnosti u Poduzetničkim zonama i otvaranje novih radnih mjesta storyeditor/2024-07-19/kutina_b_slager_Urbani_sportski_park.jpg Sportsko-rekreativna oaza namijenjena svim sportašima i entuzijastima Na pumptracku i skateparku postavljena nova javna rasvjeta storyeditor/2024-07-19/kutina_a_slager_vrtici.jpg Projekt vrtića u Repušnici je u pripremi i tijekom kolovoza se očekuje natječaj za izgradnju Smjestili smo 118 mališana dok nam se 56 djece nalazi na listi čekanja