Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
Nova investicija na Gradskom groblju

Nastavlja se ulaganje, saniraju crkvu, arkade i vanjske zidove

Gradsko groblje Poreč
Foto: Grad Poreč
Nakon dogradnje porečkog Gradskog groblja, Usluga Poreč d.o.o. na istom groblju trenutno sanira vanjske zidove i krovište crkve, kao i bočne arkade

Investitor radova Usluga Poreč d.o.o.  u ovu investiciju ulaže 361.282,95 kuna. Proveden je postupak nabave u kojem je izabran najpovoljniji izvođač radova. Radovi su započeli početkom ožujka, a planiraju se okončati početkom svibnja ove godine.

U sklopu radova predviđeno je obijanje stare dotrajale žbuke s vanjskih kamenih zidova, ponovno žbukanje istih te izrada silikatnog završnog sloja. Također će se kamene krune zidova očistiti i impregnirati, a dotrajale betonske srušiti te izraditi nove.

Foto: Grad Poreč

Krovište crkve će se sanirati na način da će se zamijeniti dotrajala drvena konstrukcija, zamijeniti horizontalni i vertikalni oluci, te presložiti postojeći pokrovni crijep, a dotrajali i neupotrebljivi zamijeniti novim. Tijekom odvijanja radova izvođaču je posebno naloženo da se pridržava propisanih pravila ponašanja na grobljima, te da strogo vodi računa o čistoći kako na samom groblju tako i oko njega, te zaštiti  spomenika i grobnica.

Prilikom sanacije krovišta crkvice i bočnih arkada radovi će se izvoditi s novoizgrađenog  dijela groblja, a za vrijeme sprovoda i misnih obreda radovi će se obustavljati.

Iz gradske uprave građane mole za strpljenje i razumijevanje, kako bi se ovaj projekt čim prije uspješno priveo  kraju, a porečko Gradsko groblje time postalo još ljepšim.