Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
U Novskoj se i ove godine održao Global Game Jam

Natjecanje u izradi videoigara okupilo 130 natjecatelja

Foto: Novska
Pobjednici koji su osvojili 1400 eura te Nintendo Switch Console i šest mjeseci pretplate na sadržaje VIDI napravili su videoigru pod nazivom “Regrow” koja je imala i najbolji gameplay natjecanja

Natjecanje u izradi videoigara Global Game Jam održano je još jednom u Novskoj, a sudeći prema broju natjecatelja, njih 130 podijeljenih u 28 timova, to je najveće natjecanje ovakvog tipa ikad održano u Hrvatskoj. Organizatori Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 i Hrvatska udruga proizvođača videoigara HU-IZ-VI natjecateljima su pružili odličnu 48-satnu radnu atmosferu i vrhunske nagrade najboljima. Tema je bila “roots” (korijeni), dok je u Novskoj bila modificirana u “unusual roots” (neobični korijeni).

Pobjednici koji su osvojili 1400 eura te Nintendo Switch Console i šest mjeseci pretplate na sadržaje VIDI napravili su videoigru pod nazivom “Regrow” koja je imala i najbolji gameplay natjecanja, dok su pobjednici srednjoškolskog uzrasta, koji su nagrađeni opremom brenda WhiteShark i pretplatom na sadržaje VIDI, napravili videoigru pod nazivom “6 Lives”. U odrasloj kategoriji nagrađene su i videoigre “Petriculture” (2. mjesto i najbolja grafika), te “Pushing Down Daisys 2” (3. mjesto i najbolja prezentacija). U srednjoškolskoj kategoriji igra “Guardian of Root” osvojila je 2. mjesto, a videoigra “Broots” 3. mjesto. Žiri koji je ocijenio sve videoigre činili su Aleksandar Gavrilović, Dominik Cvetkovski, Mladen Bošnjak, Hrvoje Mitić i Tomislav Gojević.

Natjecanje su pratili i novljanska gradonačelnica Marija Kušmiš sa zamjenikom Sinišom Kesićem, Andreja Šeperac u ime Sisačko-moslavačke županije, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić te državni tajnik tog ministarstva Ivan Vidiš.

NOVSKA U Dnevnom centru stariji se mogu družiti, dobiti savjete... SUFINANCIRANO Sanirano dotrajalo krovište na Srednjoj školi Novska Marija Kušmiš Intervju s gradonačelnicom Novske Marijom Kušmiš I 2023. godina bit će obilježena investicijama, projektima i razvojem Novske