Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Završena energetska obnova OŠ Ivana Gundulića

"Ne zaustavljamo se, nastavljamo ulagati u škole i vrtiće"

Foto: Grad Dubrovnik
Obnovom je zgrada prešla iz energetskog razreda C u razred B, a godišnja ušteda za toplinsku energiju dosezat će čak 71,5 posto

Završeni su radovi energetske obnove Osnovne škole Ivana Gundulića u Gružu. Riječ je o još jednoj investiciji u osnovnoškolske kapacitete koja je, poput u prosincu završene OŠ Marina Držića te ranije OŠ Lapad, u velikoj mjeri sufinancirana iz fondova Europske unije i drugih izvanproračunskih izvora, čak 64 posto. Ukupna vrijednost projekta je 7,8 milijuna kuna.

Dubrovačka stanogradnja Uvjeti za stanove za mlade dubrovačke obitelji upućeni na javno savjetovanje

- Tu se ne zaustavljamo, znatna sredstva ulažemo u osnovnoškolsko obrazovanje i nastavit ćemo to raditi. Drago mi je i što radove na Osnovnoj školi Montovjerna privodimo kraju, ovaj tjedan, ako sve bude u redu, očekuje nas početak tehničkog prijma i, naravno, u rujnu nova školska godina u novoj školi. Osim osnovnoškolskog obrazovanja znatna sredstva putem europskih fondova uložili smo i u predškolsku infrastrukturu. Dosad smo obnovili dva vrtića, a pripremili smo i nova četiri velika objekta za energetsku obnovu, čime nastavljamo korištenje europskih sredstava i podizanje standarda dubrovačke infrastrukture - izjavio je gradonačelnik Mato Franković.

Radovi na obnovi škole počeli su u lipnju 2019. godine, odmah po završetku školske godine. Zamijenjeno je više od tisuću četvornih metara podnih ploha. Izvedena je temeljna hidroizolacija i termoizolacija te su postavljene keramičke pločice i parketi.

Uz neometano funkcioniranje nastave, istodobno su se odvijali radovi na demontaži starih i ugradnji novih otvora, radovi na cjelovitoj obnovi fasade površine 2633 četvorna metra i dijela krovišta. U cijeloj zgradi postavljeni su novi radijatori kao i nova LED rasvjeta u dijelu učionica, dvorani i manjem dijelu dvorišta, a sve u skladu sa standardom energetske obnove.

Dubrovnik Odabrana ponuda za školski namještaj i opremu OŠ Montovjerma

Gradonačelnik Franković zahvalio je ravnateljici Vedrani Elez i svim djelatnicima na strpljenju tijekom trajanja radova, kao i izvođaču na kvalitetnoj izvedbi završenoj prije roka.

Realizacijom projekta zgrada je iz energetskog razreda C prešla u razred B, a godišnja ušteda za toplinsku energiju dosezat će čak 71,5 posto. Za isti postotak smanjit će se emisije CO2, dok će se ukupna energetska potrošnja objekta smanjiti za 54,65 posto.