Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
ČAZMA

Nenad Vuković i Robert Brajo, čazmanski maratonci uspješno stigli do cilja supermaratona 'Od Kaptola do Kaptola'

Foto: Davor Kirin - Photography
Nenad već ima dosta iskustva jer ovo mu je peti put da je otrčao ovu zahtjevnu utrku, dok je Robertu to uspjelo prvi put.

Grad Čazma oduvijek se ponosi svojim supermaratoncima, pa je tako i ove godine kada su nastupila dva maratonca s područja Grada Čazme, Nenad Vuković i Robert Brajo. Nenad već ima dosta iskustva jer ovo mu je peti put da je otrčao ovu zahtjevnu utrku, dok je Robertu to uspjelo prvi put. Iako rezultat nije toliko bitan, jer kako volimo reći, svatko tko otrči ovu utrku je pobjednik, recimo kako je Nenad Vuković danas istrčao 61 km i 350 metara od Zagreba do Čazme za 5:30:28 i u ukupnom poretku je zauzeo 23. mjesto, dok je Robert istrčao za 5:58:19 i ukupno zauzeo 45. mjesto u konkurenciji od 64 maratonaca i maratonki.

– Bilo je super kako sam i planirao da istrčim za 6 sati, uspjelo mi je to za minutu i pol kraće. Nisam imao nekih kriza na stazi, imao sam jako dobru podršku, logistički smo se dobro pripremili. U Palančanima me ekipa dočekala, pa sam čak i previše ubrzao. Posebna vrsta emocije je bila kroz Palančane, kazao nam je Robert Brajo koji je dodao kako je dosta sistematičan, pa je cijelu utrku odradio i onako kako je isplanirao.

Nenad Vuković je rekao kako je stvarno uživao trčati ove godine iako mu je emotivno ovo bila najteža godina za istrčati ovu utrku.

– Baš sam bio dosta emotivan, ne znam zbog čega, pa sam čak tražio da mi puste pjesmu kada dođem u Čazmu i to me jako pogodilo i hvala svima na podršci. Što se tiče utrke bilo je teško, Čazma je uvijek teška, puno je to kilometara, ali imao sam neki svoj tempo od početka do kraja. Odradio sam utrku onako kako sam planirao, ali nije bilo lako, kazao je Vuković.

Na pitanje hoćemo li ih vidjeti na utrci i iduće godine Robert je odgovorio možda, dok Nenad ne sumnja da će i iduće godine trčati.

– Možda ću na biciklu, ako uspijem svoju pratnju nagovoriti da oni  trče iduće godine. Ako će oni trčati ja neću, odgovorio je Robert, dok Nenad ima druge planove.

– Moj cilj je trčati svake godine. Mislim da je rekord po broju sudjelovanja na utrci 17 ili 18, moj cilj je nastupiti više od tog broja, kazao je. Što se planova tiče pred Nenadom je nastup na utrci u Istri, a Robert se priprema za trail utrku Tour de Marča.

Organizaciju pomogle Zagrebačka i Bjelovarsko-bilogorska županija ’Od Kaptola do Kaptola’ utrka je s najduljom tradicijom ČAZMA Novi ugovori s udrugama vrijedni su 38.000 eura Čazma bazen Projekt Suncokret ruralnog turizma Gradu Čazmi za biološko kupalište