Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
Gradonačelnik Čakovca uputio apel HTZ-u

'U spotu nema niti jednog kadra sjevera Hrvatske i niti jedne sportašice'

Čakovec
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Naprosto je nevjerojatno da je u potpunosti izostavljen sjever Hrvatske, naši divni gradovi i bogata turistička ponuda. Stalno slušamo da turistička ponuda mora biti aktualna 365 dana godišnje i smatram da upravo sjever Hrvatske to dokazuje

Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač uputio je apel Hrvatskoj turističkoj zajednici i istaknuo da u zadnjem promotivnom spotu nema niti jednog kadra sjevernog dijela lijepe naše i Međimurja.

- Spot je uistinu hvalevrijedan i obuhvatio je sve elemente na koje možemo biti ponosni – vrhunske sportaše, kulturne destinacije, gastronomske delicije i divne krajolike. Međutim, naprosto je nevjerojatno da je u potpunosti izostavljen sjever Hrvatske, naši divni gradovi i bogata turistička ponuda. Stalno slušamo da turistička ponuda mora biti aktualna 365 dana godišnje i smatram da upravo sjever Hrvatske to dokazuje. Čakovec je danas grad koji nudi Advent, u vrhu ljetne sezone pruža manifestaciju Porcijunkulovo koja je ove godine privukla 300 000 ljudi i impresionirala svjetski poznatu blogericu Ashley Colburn. U svakoj turističkoj aktivnosti u gradu prostor za promociju pružamo lokalnim OPG-ovima, obrtnicima i umjetnicima, za koje je promocija u sklopu ovakvih nacionalnih aktivnosti ključna. To je uistinu minimum koje država mora osigurati onima koji pune naš proračun i promoviraju blagodati svoga kraja na najbolji mogući način. Susjedni Varaždin također nudi fenomenalne sadržaje i također nismo vidjeli niti jedan jedini kadar i s pravom možemo protestirati protiv ovakve nepravde – poručio je Kovač.

Komentirajući zastupljenost sportaša u spotu, Stjepan Kovač je naglasio kako su u njemu svakako trebale sudjelovati i ženske snage.

- Hrvatska se osobito ponosi uspješnim sportašicama kao što je Sandra Perković, Sandra Kolak i Blanka Vlašić i posve je nevjerojatno da se niti jedna nije pojavila u spotu. S obzirom na to da je riječ o spotu koji će nas predstavljati u svijetu, možemo li se zapitati što to govori o ravnopravnosti spolova u Hrvatskoj? Riječ je o ozbiljnom propustu – zaključio je čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač.