Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Sjednica Gradskog vijeća

Njemački div EON plinsku će tvrtku smjestiti u Koprivnicu

1/2
Foto: Robert Mihaljević
Radovi bi trebali biti dovršeni do kraja 2023. godine

Njemački energetski div EON jednu od svojih hrvatskih tvrtki smjestit će u Koprivnicu, otkrio je gradonačelnik Mišel Jakšić prošli tjedan na sjednici Gradskog vijeća Koprivnice. EON je novi vlasnik RWE-a, a od siječnja iduće godine RWE i u Hrvatskoj mijenja ime.

Počela gradnja reciklažnog dvorišta u Herešinu Koprivnica odvojeno prikuplja više od 51% otpada iz kućanstava

Kupnjom preostalih 25 posto udjela u plinskim poduzećima Koprivnica opskrba i Koprivnica plin postao je njihov stopostotni vlasnik. Jakšić kaže kako odluka EON-a da sjedište jedne od svojih tvrtki u Hrvatskoj smjesti u Koprivnicu mnogo znači za grad.

– Dogovorili smo da od 1. siječnja EON svoje sjedište ima i u Koprivnici. Riječ je o svjetski važnoj energetskoj tvrtki i to će za grad biti iznimno važno – naglasio je gradonačelnik.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA Grad Koprivnica osigurao dodatnih 300 tisuća kuna za sufinanciranje djelatnosti ustanova predškolskog odgoja

Premda to gradonačelnik nije otkrio, u Koprivnici će, po svemu sudeći, biti sjedište nove EON-ove tvrtke u koju će ući plinski distributeri Koprivnica plin i Montcogim, koje je RWE preuzeo lani u veljači.

Montcogim je peti po veličini distributer u Hrvatskoj, a obuhvaća distribucijska područja Karlovac, Sisak, Svetu Nedjelju, Jastrebarsko i još neke općine. Prema posljednjim podacima, Montcogim ima oko 11.000 potrošača i oko 370 kilometara plinske mreže, a Koprivnica plin oko 13.000 potrošača i 450 kilometara plinovoda.

U istom danu stigle dvije važne nacionalne nagrade Renesansni festival najbolji, a Koprivnica najekološkiji grad

Nova tvrtka sa sjedištem u Koprivnici imat će, dakle, oko 24.000 potrošača i isporučivat će 75 milijuna prostornih metara plina. Bit će među najvećim plinskim distributerima na području Hrvatske.