Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
Na Križevačkoj cesti

Nogostup duži 300 metara napravljen i prije roka

Stanovnici Križevačke ceste koja je glavna prometnica iz Zagreba mogu neometano i sigurno ići prema centru grada
Foto: Bjelovar
Križevačka, Ždralovi, Trojstveni Markovac i Gudovac su u posljednje dvije godine dobili kanalizaciju, priključak ide u ovoj godini nakon što se završi cesta u Gudovcu, to je velika stvar za stanovnike, kaže Igor Brajdić

Završeni su dugoočekivani radovi na izgradnji nogostupa na Križevačkoj cesti. Radove je izvodilo Poduzeće za ceste d.o.o., a napravljeno je oko 800 metara novog nogostupa, od Ulice Nove Plavnice do Ulice Đure Sudete. Cijela dionica je duljine oko 1650 metara, no djelomično je postojao primjeren nogostup.

Ukupna vrijednost radova je otprilike 130 tisuća eura, a zamjenik bjelovarskoga gradonačelnika Igor Brajdić izrazito je zadovoljan rezultatom.

– Nogostup je napravljen prije roka i napravljeno je više nego što se trebalo napraviti, krenuli smo s 500 metara nogostupa, međutim odlučili smo i našli financijska sredstva da se napravi svih 800 metara nogostupa tako da sada stanovnici Križevačke ceste koja je glavna prometnica iz Zagreba mogu neometano i sigurno ići prema centru grada. Prema centru grada svuda postoji nogostup, možda nije u idealnom stanju, ali postoji – naveo je podsjetivši na brojne radove koji su u proteklom razdoblju odrađeni u prigradskim naseljima.

– Križevačka, Ždralovi, Trojstveni Markovac i Gudovac su u posljednje dvije godine dobili kanalizaciju, priključak ide u ovoj godini nakon što se završi cesta u Gudovcu, to je velika stvar za stanovnike. Na to se čekalo jako dugo. U Hrgovljanima je također kanalizacija i sva infrastruktura provedena – naglasio je te dodao kako će se do kraja ove godine obilježiti još tri nova pješačka prijelaza u Hrgovljanima kako bi se djeca na putu u i iz škole bila što sigurnija. 

Ovih je dana potpisan Ugovor o modernizaciji javne rasvjete u gradu Bjelovaru, a posao je dobila tvrtka Pametna energija Bjelovar Četiri tisuće rasvjetnih tijela: hrvatski izvođači, kooperanti i dobavljači Nova kotlovnica omogućit će etažno grijanje da se mogu posebno kontrolirati uvjeti u prizemlju, na katu i u potkrovlju VUB pohađa otprilike 800 studenata Za 36.000 eura zamijenili kotlovnicu u Veleučilištu SVAKI DAN nastupit će četiri benda. Većinom će to biti bjelovarski sastavi, a na programu je gostovanje sastava Jabadera iz Zagreba Četiri svirke dnevno Na bjelovarskoj sceni ponovno će živjeti rock glazba