Izbornik
Naslovnica Gradovi Trilj 101 pregleda
završena obnova

Nova atrakcija: Pogledajte kako po noći izgleda obnovljeni Triljski most

Most u Trilju
1/4
Foto: Večernji list
Vrijednost obnove mosta iznosila je gotovo 3 milijuna kuna.

Triljani i njihovi gosti u četvrtak navečer mogli su uživati u novitetu koji krasi ovaj mali gradić u Dalmatinskoj zagori.

Viseći most u posljednje je vrijeme bio u derutnom stanju te je bio ugroza i prijetnja stanovnicima ali i turistima koji su uvijek rado prelazili preko njega. No, to više neće biti problem jer je most obnovljen te mu je dodana i rasvjeta tako da će biti prava atrakcija. Iako je most gotov, njegovo svečano otvaranje još se nije dogodilo. 

- Most je gotov, no potrebno je urediti okoliš koji daje cjelovitu sliku - kazao nam je gradonačelnik Trilja Ivan Šipić. Kaže nam kako vlada veliko zanimanje za most te moli ljude za strpljenje do svečanog otvaranja koje je planirano kroz 20-ak, maksimalno 30 dana.

- Most je zaštitni zrak grada Trilja i ne povezuje samo obale već i ljude. Atrakcija je bio i u derutnom stanju, bio je ugroza i prijetnja te je zaslužio obnovu - kazao je Šipić i dodao da su ga turisti rado fotografirali te obavezno preko njega i prošli. Most će otvoriti triljska djeca, a vrijedan je više od tri milijuna kuna.

Samo je LED rasvjeta vrijedna više od 500 tisuća kuna. Rasvjeta može svijetliti u više boja, a bit će aktivna dva do tri sata dnevno dok će podnice mosta svijetliti cijelo vrijeme. Oko mosta mora se urediti i okoliš, javna rasvjeta, parking te klupice.  Nakon Trilj blues festivala, Trilj zbog visećeg mosta ponovno postaje medijska atrakcija.