Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Dubrovnik

Nove sprave na dječjim igralištima u Kliševu i Gromači

1/8
Foto: Grad Dubrovnik
Igralište će, pored mlađih stanovnika Gromače, koristiti i djeca Dječjeg vrtića Gromača koji se nalazi u neposrednoj blizini

Završeni su radovi rekonstrukcije dječjih igrališta u Kliševu i na Gromači, zajedno vrijednih gotovo 600 tisuća kuna, priopćili su iz Grada Dubrovnika.

Školski udžbenici Rebalansom gradskog proračuna povećana sredstva Grad sufinancira kupnju udžbenika za 750 učenika

Foto: Grad Dubrovnik

U Kliševu je plan sanacije obuhvatio zamjenu dotrajalih sprava i postavljanje novih igračaka: igru školice, njihalicu, ljuljačku i tobogan. Oko svake igračke postavljena je i zaštitna anti-stres gumena podloga te obavljeni ostali popratni radovi uređenja. Postojeća zastarjela ograda, koja je predstavljala opasnost za najmlađe, zamijenjena je novom, a samo igralište novouređenom stazom povezalo se s postojećom cestom. Nova ograda postavljena je i na susjedom boćalištu, gdje je izvedena i nova podloga. Čitava investicija vrijedna je 234.875 kuna.

Na Gromači je također na igralištu ugrađena nova oprema i to igralo u obliku broda s toboganom, penjalica, ljuljačka, klackalica i vrtuljak te zaštitna gumena podloga oko svake igračke. Ujedno su očišćene arle uz igralište i nasuta zemlja te odrađeni i hortikulturni radovi - posađene stablašice i grmovi u arle. Vrijednost ove investicije je 349.890 kuna, a igralište će, pored mlađih stanovnika Gromače, koristiti i djeca Dječjeg vrtića Gromača koji se nalazi u neposrednoj blizini.

Foto: Grad Dubrovnik

SREDIŠNJI TRG U KOPRIVNICI Fontana, klupe, drveće, biciklističke i pješačke staze na novom Zrinskom trgu, obnova vrijedna 10 milijuna kn

Ovim investicijom Grada Dubrovnika stanovnici Kliševa i Gromače, od najmlađih do najstarijih, dobili su novouređeni sadržaj za kvalitetnije slobodno vrijeme.