Izbornik
Naslovnica Gradovi
Nositelj brojnih projekata na području Vukovara

Novi prostori Razvojne agencije Vukovar kao garancija još boljih i kvalitetnijih rezultata

Foto: Grad Vukovar
Nove prostore obišao je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je pohvalio dosadašnji rad Razvojne agencije Vukovar

Nositelj brojnih projekata na području Vukovara je Razvojna agencija Vukovar koja se nedavno uselila u nove, moderno opremljene prostorije za što je osigurano je 1,5 milijuna kuna.

Sadašnja faza projekta Centar za suvremene tehnologije i obrazovanje u poljoprivredi stoji 35,9 mil. kuna Ukupna vrijednost dvije faze projekta gotovo 66 milijuna kuna

Provode 40 projekata

Razvojna agencija Vukovar dobila je primjeren prostor koji uključuje urede, kuhinju, prostoriju za odmor, dvoranu za sastanke i radionicu te arhivu.

– Do sada samo se nalazili na dislociranoj lokaciji u Gospodarskoj zoni te nam je time rad sa svim institucijama bio otežan. Kamo god da smo morali dostavljati dokumentaciju, gubili smo minimalno pola sata samo na prijevoz. Sada u centru grada sve nam je dostupno a i mi smo dostupni svim poduzetnicima, ustanovama i djelatnicima Gradske uprave. Iz toga razloga smatramo kako je ovo idealno mjesto za Razvojnu agenciju kojoj je u cilju zaista razvijati potencijale grada Vukovara – rekla je ravnateljica Razvoje agencije Vukovar Vedrana Žilić.

Dodala je kako je u posljednje dvije godine Razvojna agencija uključena u sve projekte EU fondova vezane uz grad Vukovar i sve građane te da nastoje svojim radom poboljšati kvalitetu života sugrađana. Prema njezinim riječima, to dokazuje 40 projekata koji se provode u ovome trenutku, a vrijednost im prelazi 50 milijuna kuna.

TRADICIONALNA HUMANITARNA AKCIJA Kapa, šal, rukavice, med i čaj za male požeške zmajeve

– Kroz tih 40 projekata u posljednje je dvije godine zaposleno više od 200 ljudi, a vanjski su stručnjaci kroz ove projekte naplatili više od 8 milijuna kuna svojih usluga. Kad god je to bilo moguće, ugovarani su stručnjaci iz Vukovara. U vukovarskim je tiskarama tiskano više od milijun i pol kuna materijala, a kod vukovarskih ugostitelja ugovoren je catering vrijedan više od 500.000 kuna. Sveukupno, okvirno oko 300 različitih gospodarskih subjekata sudjeluje u projektima jer je bit projekata da se sve usluge koje mogu ugovaraju s vukovarskim poduzetnicima te je cilj da se ovim milijunima potakne cijela vukovarska ekonomija. Više od 3500 osoba obuhvaćeno je ovim projektima, istaknula je Žilić.

Pohvala dosadašnjem radu

Nove prostore obišao je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je pohvalio dosadašnji rad Razvojne agencije Vukovar te poručio da vjeruje da će u novim prostorima rezultati zasigurno biti još bolji.

– Cijela investicija od gotovo milijun i pol kuna financirana je sredstvima Grada Vukovara, a sufinanciranje je izvršeno zahvaljujući sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara u vrijednosti od 200.000 kuna te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije s također 200.000 kuna. Riječ je o vrhunskome poslovnom ambijentu i možemo ga shvatiti kao poklon Grada Vukovara kako bi rezultati u perspektivi bili još bolji – rekao je Penava.