Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Sadašnja faza projekta Centar za suvremene tehnologije i obrazovanje u poljoprivredi stoji 35,9 mil. kuna

Ukupna vrijednost dvije faze projekta gotovo 66 milijuna kuna

Foto: Razvojna agencija
U sklopu projekta nadogradit će se ili rekonstruirati postojeći prostori škola u Vinkovcima i Iloku

Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije, u suradnji s Poljoprivredno-šumarskom školom Vinkovci, održala je početnu konferenciju projekta "Centar za suvremene tehnologije i obrazovanje u poljoprivredi, II. faza“. Riječ je o projektu vrijednom više od 35,9 milijuna kuna, koji je u stopostotnom iznosu sufinanciran sredstvima EU.

Dubrovačko-neretvanska i Vukovarsko-srijemska županija razmijenile voćne poklone Prijateljske županije povezale se donacijama mandarina i jabuka

Razvoj novih programa

– Cilj projekta je razviti i kontinuirano pružati kvalitetne i inovativne programe strukovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih, kao i educirati odgojno-obrazovne radnike aktivnostima jačanja njihovih kompetencija.

U sklopu projekta prijavitelj i partneri izrađivat će standarde zanimanja te modernizirati kurikulume i programe za odrasle polaznike, nabavit će se specijalizirana oprema za strukovne škole te definirati model funkcioniranja Centra, kao i provesti intenzivna promotivna kampanja.

Razvijat će se i provoditi programi strukovnog obrazovanja odraslih, kao i stručna usavršavanja odgojno-obrazovnih radnika – rekla je voditeljica projekta iz Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Danijela Barišić, dodajući da je provedba projekta koji traje 24 mjeseca započela 3. srpnja 2020.

PŠ Rakitovec prikupila je 425 kilograma papira po učeniku AKCIJA PRIKUPLJANJA Od sječe su dosad spasili 24.000 stabala

Objašnjava i kako je ovaj projekt nastavak prve faze projekta u sklopu kojeg će se nadograditi postojeći prostor Poljoprivredno-šumarske škole Vinkovci te provesti rekonstrukcija prostora Srednje škole Ilok. Vrijednost bespovratnih sredstava prve faze projekta iznosi više od 29,8 milijuna kuna, tako da je ukupan iznos prve i druge faze viši od 65,7 milijuna kuna.

Prema Barišićevim riječima, nadograđeni prostor Poljoprivredno-šumarske škole Vinkovci, koji će biti ukupne površine od 1500 četvornih metara, sadržavat će pedološki praktikum te praktikume za preradu i doradu voća i povrća, agromelioraciju, agropraktikum, povrćarsko-cvjećarski praktikum, IN VITRO praktikum, učionice, kabinete, konferencijsku dvoranu te ostale prostore potrebne za rad s učenicima. Srednja škola Ilok projektom će rekonstruirati zgradu kušaonice vina te zgradu biotehnološkog laboratorija za kulturu tkiva sa staklenikom i dva plastenika.

Financiran rad do 2023.

Uz Razvojnu agenciju Vukovarsko-srijemske županije te nositelja projekta Poljoprivredno-šumarsku školu Vinkovci, na projektu kao partneri sudjeluju Vukovarsko-srijemska županija, Srednja škola Ilok, Obrtničko-industrijska škola Županja, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek i Vinka plus d.o.o.

vino ZA MLADE NEZAPOSLENE Postani sommelier, i to besplatno

Iz Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije navode da oni trenutačno sudjeluju u provedbi 26 projekata ukupne vrijednosti 237,8 milijuna kuna.

Jedan od važnijih projekata Agencije je i “ESI fondovima do održivog razvoja VSŽ II” ukupne vrijednosti 26,1 milijun kuna, u sklopu kojeg su joj osigurana sredstva za financiranje rada do 2023. Upravo ovim projektom Agencija bez naknade pruža stručnu pomoć javnopravnim tijelima i javnim ustanovama s područja županije u pripremi i provedbi projekata, izrađuje županijske razvojne dokumente te provodi informativne i edukativne aktivnosti za korisnike EU fondova. Projektom se potiče jačanje kapaciteta regionalnog koordinatora i djelatnika javnopravnih tijela s područja županije. Projekt se financira iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., u omjeru 85% bespovratna sredstva, 15% sufinanciranje osnivača – Vukovarsko-srijemske županije.