Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč 82 pregleda
Na najfrekventnijim lokacijama u Poreču

Novi uređaji za naplatu parkiranja imaju jednu novinu

automobili turisti
Foto: Duško Marušić/PIXSELL/Ilustracija
Vrijednost novih uređaja s montažom iznosi oko 200.000 kuna

Početkom srpnja u rad su pušteni novi uređaje za naplatu parkiranja u Poreču. Postavljeni su na najfrekventnije lokacije i to u ulici Rade Končara, Turističko šetalište te u Zagrebačkoj ulici. Novost koju donose uređaji svakako je mogućnost plaćanja putem bankovnih kartica uz već postojeće opcije koje uključuju kovanice i novčanice. 

- Uvođenjem novih mogućnosti uplate parkirnih karata prvenstveno se olakšalo korištenje parkirališta svim korisnicima, te su se stvorili uvjeti za daljnju nadogradnju i uvođenje novih i svjetskih trendova u području usluga parkiranja - kažu iz gradske uprave.

Vrijednost novih uređaja s montažom iznosi oko 200.000 kuna, a koja su sredstva osigurana financijskim planovima Društva.

Usluga Poreč d.o.o. posljednjim je investicijama na području zatvorenih parkirališta podignula standard istih na zavidnu razinu pri čemu je logičan slijed bio i daljnje ulaganje na otvorena parkirališta. Društvo, u ljetnom periodu, upravlja s preko 600 parkirnih mjesta otvorenog tipa, a direktna naplata se osim putem SMS naplate može izvršiti na ukupno 22 parkomata koja su raspoređena po gradskim zonama te pritom vidljivo označena vertikalnom signalizacijom.