Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Asfaltiralo se diljem Koprivnice

Novo ruho za više od četiri kilometra prigradskih cesta

Foto: Grad Koprivnica
Najvažniji prometni zahvat u prigradskim naseljima ovog je ljeta bila nova spojna cesta između Starigrada i Reke. Osim prometnice s novim asfaltom i sustavom oborinskih voda, izvan naseljenog dijela izgradile su se obostrane biciklističke staze, dok je unutar naselja niknula pješačka staza

Koprivničko prigradsko naselje Jagnjedovec dobilo je prošli tjedan novih 650 metara asfalta te uređenu prometnicu s riješenim problemom oborinskih voda. Postavljanje završnog sloja asfalta obišli su gradonačelnik Mišel Jakšić sa suradnicima.

‘Velebit’ je među najboljim malim kinima u zemlji Kino dobilo novu opremu i bilo domaćin nacionalnog Sajma filma

Program održavanja

U gradskoj upravi ističu kako se radovi izvode iz programa održavanja nerazvrstanih cesta na području Koprivnice, a izvođač je gradska tvrtka Koming. Procijenjena vrijednost investicije je oko 850.000 kuna. Radovima je zamijenjen kolnički zastor te je ojačan kolnik u svrhu dugotrajnijeg uređenja i poboljšanja pojedinih dijelova ceste bez izmjene njezinih tehničkih elemenata, osiguranja sigurnosti, stabilnosti i trajnosti ceste i cestovnih objekata i povećanja sigurnosti prometovanja predmetnom cestom.

Ovog ljeta mnoge su prometnice u prigradskim naseljima dobile novo ruho. Potkraj srpnja asfalt je dobila Ulica Voćarski put u dužini od 825 metara. Uz asfaltiranje, tamo su se izvodili i radovi na uređenju okoliša i označavanja ceste prometnom signalizacijom. Ukupni troškovi izgradnje u Voćarskom putu iznosili su oko 1,75 milijuna kuna, u što su uračunati troškovi izgradnje, stručnog nadzora i koordinatora zaštite na radu.

ZELENA ČISTKA U Koprivnici prikupljeno više od 15 tona ilegalno odloženog otpada

Najvažniji zahvat

No, najvažniji prometni zahvat u prigradskim naseljima ovog je ljeta svakako bila nova spojna cesta između Starigrada i Reke dužine 2,9 kilometara i širine 5,5 metara. Osim prometnice s novim asfaltom i sustavom oborinskih voda, izvan naseljenog dijela izgradile su se obostrane biciklističke staze, dok je unutar naselja niknula pješačka staza. Obostrane biciklističke trake širine su 1,5 metara, dok je unutar naselja pješačka staza širine 2,5 metra.

Rast zaposlenosti U Koprivnici radi polovica stanovništva

Projekt je sufinanciran novcem Europskog fonda s maksimalnim iznosom javne potpore od 7,5 milijuna kuna. Izvođač radova na spojnoj prometnici bila je zajednica ponuditelja Poduzeće za ceste Varaždin i Koming Koprivnica.