Izbornik
Naslovnica Gradovi

Obilježen je Dan grada Popovače i blagdan sv. Alojzija Gonzage

Gradonačelnik Josip Mišković govorio je o razvojnim projektima i planovima za iduće razdoblje te posebno istaknuo 4,5 milijuna kuna vrijednu spojnu cestu od Kolodvorske do Sisačke ulice
1/2
Foto: Popovača
Među najavljenim projektima je uređenje šetnice uz vodotok Jelenska, nastavak uređenja zgrade tržnice koja će postati gimnazija u Popovači te uređenje parka nasuprot OŠ Popovača

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen je Dan grada Popovače i blagdan sv. Alojzija Gonzage. Gradonačelnik Josip Mišković govorio je o najznačajnijim razvojnim projektima te o planovima za iduće razdoblje, posebno istaknuvši 4,5 milijuna kuna vrijednu spojnu cestu od Kolodvorske do Sisačke ulice.

Iz Fonda 1,35 milijuna eura
- Uredili smo i mjesna groblja u Popovači i Voloderu. Završeno je uređenje objekta stare škole u Donjoj Vlahiničkoj. Nastavljene su i aktivnosti na uređenju igrališta u Donjoj Gračenici, Potoku i Voloderu, a uređen je prostor nove streljane u dvorani OŠ Zorke Sever, nabrojio je dio projekata gradonačelnik Popovače te najavio da će do kraja ove godine početi rekonstrukcija pješačkih staza u Voloderu i Gornjoj Gračenici te gradnja pješačkih staza u Podbrđu i Strušcu, uz završetak gradnje pomoćnog igrališta u Voloderu i uređenje igrališta u tom naselju.

Među planovima je i uređenje šetnice uz vodotok Jelensku, nastavak uređenja zgrade tržnice u Popovači koja bi trebala u budućnosti biti gimnazija, nastavak uređenja kuće za potrebe gradskih zajednica te uređenje parka nasuprot OŠ Popovača.

- Kada govorimo o kapitalnim investicijama, ističe se gradnja svlačionica u Športskom parku Moslavac u Popovači, rekonstrukcija robne kuće u Popovači unutar koje će biti smješten prostor gradske uprave, rekonstrukcija Trga I u Popovači, uređenje dvorane Pučkog doma Osekovo. Aktualni su i projekti financirani iz Fonda solidarnosti: sanacija mosta i prometnice u Moslavačkoj ulici u Popovači, sanacija klizišta u Ulici Moslavca u Voloderu, sanacija prometnice Ulice bana Jelačića u Popovači te sanacija mosta u Športskoj ulici u Donjoj Gračenici ukupne vrijednosti 1,350.000 eura - naglasio je među ostalim gradonačelnik Josip Mišković.

Dodao je da je Grad nastavio provoditi niz različitih mjera u osiguravanju kvalitetnih uvjeta za život na ovom području, kako mladih, tako i građana starije životne dobi. Okupljenima se prvi put obratila i nedavno izabrana dječja gradonačelnica Lora Križanić, a uručena su i javna priznanja.

Nagrada Rudiju Stipičiću
Nagrada za životno djelo dodijeljena je brigadnom generalu u mirovini Rudiju Stipčiću za nemjerljiv doprinos organizaciji obrane i stvaranju slobodne i neovisne Republike Hrvatske. Godišnja nagrada dodijeljena je Dragutinu Keseru za iznimna postignuća u području pčelarske proizvodnje i snažan doprinos razvoju pčelarstva te Sportskom nogometnom klubu Moslavac za iznimne rezultate i 90. obljetnicu aktivnog djelovanja. Priznanje Grada Popovače za 2023. godinu uručeno je Popovačkoj udruzi likovnih stvaralaca Moslavački štrk i Kulturno-umjetničkom društvu Stružec.

Boravak je organiziran u učeničkom domu novljanske srednje škole, dok će se nastava provoditi u inkubatoru PISMO uz osiguran 24-satni nadzor za polaznike i tri kuhana obroka Učenici će u sedam dana napraviti vlastitu videoigru Prvo tjelovježba, a onda stvaranje videoigara u ljetnom kampu za djecu SVEČANI MIMOHOD alkarske povorke u perivoju dvorca Schönbrunn u Beču privukao je tisuće posjetitelja, bila je to prilika za promicanje kulturne i povijesne znamenitosti Cetinske krajine, Splitsko-dalmatinske županije i cijele RH Sinjska alka u Beču: Cijeli svijet će vidjeti naše kulturno blago ZA SVAKOG PONEŠTO Najmlađe će razveseliti Dan pripovijedanja i dječje predstave i animirani filmovi, one malo starije druženje uz stolni nogomet, badminton i društvene igre Radionice, paint & wine, predstave, koncerti... Za vikend start Ljeta u Samoboru i Festivala greblice u Rudama