Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Velika obljetnica

Obilježene 202 godine od rođenja skladatelja Josipa Runjanina

KONCERT je bio podijeljen u tri dijela i privukao je velik broj građana
Foto: Vinkovci

U povodu 202. obljetnice rođenja Josipa Runjanina održan je Koncert domoljubne glazbe "Runjaninu u čast", koji je organiziralo Povijesno i športsko društvo Hrvatski sokol Vinkovci. Predsjednik društva Tihomir Marojević rekao je da je Josip Runjanin bio ne samo poznati glazbenik i vojnik nego i veliki Vinkovčanin te da je kao takav zaslužio da mu dugo odajemo počast i tako zahvalimo na njegovu glazbenom djelu. Koncert je bio podijeljen u tri bloka, a nastupili su Hrvatsko pjevačko društvo "Davor" iz Slavonskog Broda, Glazbena škola Josipa Runjanina Vinkovci i Josip Paulić uz klavirsku pratnju Ante Blaževića.

Zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić istaknuo je da je Josip Runjanin Vinkovčanin koji će zauvijek ostati upisan u nacionalne i povijesne knjige, kao i da je ostao poznat po svojim postignućima i velikom doprinosu hrvatskom društvu. Istaknuo je da se djecu i mlade mora educirati o Vinkovcima kao povijesnom gradu, ali i o svim osobama koje su pridonijele rastu i razvoju grada. 

Zahvaljujući ovim subvencijama sigurna sam kako ima prostora i da plaće djelatnika u privatnim vrtićima uskoro budu usklađene s onima djelatnika gradskih vrtića i osnovnih škola – istaknula je Vinković Pomoć vinkovačkim maturantima Osigurane besplatne pripreme za državnu maturu PREMA PODACIMA Ministarstva financija grad Vinkovci je osmi grad po uspješnosti povlačenja novca iz EU fondova Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca – VIA Vinkovcima tijekom sedam godina 270 milijuna eura JAHAČI su u središtu grada dočekani uz zvuk tamburice, ali i krafne, domaću rakiju i ostale slavonske tradicionalne proizvode Pokladno jahanje prvi put zabilježeno još 1902. godine 21. Vinkovačko pokladno jahanje okupilo pedesetak jahača