Izbornik
Naslovnica Gradovi
Vrijedna obljetnica

Obilježeno 80 godina Podravske republike i prvog oslobođenja Koprivnice

NA SVEČANOSTI je prikazan i film u povodu obljetnica
Foto: Grad Koprivnica

U organizaciji Grada, Udruge antifašističkih boraca Koprivnice i Saveza antifašističkih boraca RH prošli je tjedan obilježena 80. godišnjica prvog oslobođenja Koprivnice i 80. godišnjica Podravske republike. U sklopu programa održano je izlaganje dr. sc. Tvrtka Jakovine na temu NOB-a, predstavljena je knjiga Dražena Ernečića i film Mirne Kovačić i Ines Vađunec u povodu spomenutih godišnjica. Na svečanosti su bili bivši predsjednik RH Stipe Mesić, gradonačelnik Mišel Jakšić, predsjednik Saveza antifašističkih boraca Franjo Habulin te savjetnica predsjednika RH za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

Na gradskom groblju položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve koji su dali živote za oslobođenje i stvaranje prvog slobodnog teritorija u Hrvatskoj i u Europi u Drugom svjetskom ratu. 

OD KAPITALNIH projekata u završnoj su fazi radovi na rekonstrukciji Trga I u središtu Popovače Pri završetku su i svi projekti financirani iz Fonda solidarnosti za sanaciju nakon potresa Dobre vremenske prilike omogućile su nastavak radova u Popovači Novi je ultrazvuk financirao Grad Korčula s dvije trećine iznosa, a ostatak Dubrovačko-neretvanska županija Dom zdravlja Korčula Novi uređaj za ultrazvuk abdomena i štitnjače Virovitičko-podravska županija donirala je Interventnoj policiji PU virovitičko-podravske novu teretanu koja se nalazi u njihovu sjedištu u Terezinom Polju Donacija Virovitičko-podravske županije Nova teretana Interventnoj policiji za specijalističku obuku