Izbornik
Naslovnica Županije
Dom zdravlja Korčula

Novi uređaj za ultrazvuk abdomena i štitnjače

Novi je ultrazvuk financirao Grad Korčula s dvije trećine iznosa, a ostatak Dubrovačko-neretvanska županija
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Domu zdravlja Korčula svečano je uručen novi uređaj za ultrazvuk abdomena i štitnjače vrijedan gotovo 40.000 eura. Novi je ultrazvuk financirao Grad Korčula s dvije trećine iznosa, a ostatak Dubrovačko-neretvanska županija.

– Ovim ultrazvukom omogućit će se bolja zdravstvena zaštita s ciljem što ranijeg otkrivanja malignih bolesti. Županija će i dalje, sukladno mogućnostima, nastaviti ulagati u zdravstvene ustanove na svojem području – rekla je pročelnica županijskog UO za zdravstvo, obitelj i branitelje Đurđica Popović, koja je najavila i skoru primopredaju još jednog medicinskog uređaja za Dom zdravlja Korčula. Ministarstvo zdravstva i Županija zajedno će kupiti moderan CT uređaj.

PRVI STRUČNI skup o Informacijskom sustavu prostornoga uređenja Republike Hrvatske (ISPU) održao se u Međimurskoj županiji Prvi stručni skup o Informacijskom sustavu prostornoga uređenja Međimurje na vrhu po brzini izdavanja građevinskih dozvola KLIZALIŠTE će zauzimati površinu od 275 četvornih metara, a u samom središtu bit će ukrasna jela Čazmanke i Čazmanci i ove godine uživati u klizanju na gradskom trgu Za najam klizališta iz gradskog proračuna izdvojit će se 26.500 eura INVESTICIJA omogućava slobodnu i kreativnu igru uz zadovoljavanje svih sigurnosnih uvjeta Radovi na izgradnji dječjeg igrališta u Slatini Stvaraju se bolji uvjeti za djecu iz Dječjeg vrtića Zeko