Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Pula

Obilježeno sedamdeset godina Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova

Školu pohađa 488 učenika, a broji 60 djelatnika
1/4
Foto: Grad Pula
Djelatnost škole odvija se u instrumentalnom, pjevačkom i teorijskom dijelu

U staroj zgradi Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova (u Ciscuttijevoj ulici) održan je svečani program u povodu 70. obljetnice osnivanja ove škole. Naime, 10. veljače 1949. godine održana je osnivačka skupština Nastavničkog zbora Osnovne muzičke škole. Srednja muzička škola otvorena je 1957. godine, a od 1962. godine škola nosi ime Ivana Matetića Ronjgova.

U novu jasličku grupu upisano je jedanaestero djece U Puli otvorena nova jaslička skupina Grad u kojem nema liste čekanja za vrtić

Maestre, vokalna skupina profesorica Glazbene škole, otpjevala je skladbe Ivana Matetića Ronjgova kao uvod u program.

U ime Grada Pule svečanosti su prisustvovali predsjednik Gradskog vijeća Tiziano Sošić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu Jasmina Nina Kamber koja je ujedno i bivša učenica škole, te zamjenica pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Irena Peruško. Predsjednik Gradskog vijeća pozdravio je prisutne te izrazio zadovoljstvo dugotrajnosti škole koja njeguje glazbene talente i obogaćuje pulsku glazbenu umjetnost.

Foto: Grad Pula

Nakon pozdravnih govora muzikologinja prof. dr. Lada Duraković dala je kratki osvrt povijesti glazbenog obrazovanja u Istri vezano uz početke djelovanja Glazbene škole. Cijeli događaj popraćen je izložbom retrospektive rada zadnjih 70 godina škole.

bjelovar Digitalna transformacija Razmjena iskustava o digitalizaciji gradske uprave s Pulom i Istarskom županijom

Pulska glazbena škola jedina je srednjoškolska glazbena ustanova u Istarskoj županiji kojoj gravitiraju učenici iz cijele županije. Glazbenu je školu Ivana Matetića Ronjgova u Puli pohađao i završio veliki broj učenika koji su danas eminentni glazbenici i pedagozi u Istarskoj županiji, Republici Hrvatskoj i inozemstvu. Učenici Glazbene škole sudjeluju u kulturnom životu i radu grada Pule i Istarske županije u raznim gradskim zborovima, gudačkim, harmonikaškim, puhačkim orkestrima grada Pule, Hrvatske i inozemstva.

Foto: Grad Pula

Školu pohađa 488 učenika, a broji 60 djelatnika, te je danas Glazbena škola i po broju učenika i nastavnika, kao i po raznovrsnim programima za koje se polaznici obrazuju, jedna od najvećih glazbenih škola u Republici Hrvatskoj. Djelatnost škole odvija se u instrumentalnom, pjevačkom i teorijskom dijelu, kroz odjele: puhači (flauta, truba, rog, klarinet, saksofon) i udaraljke, gudači (violina, violončelo, kontrabas), solo pjevanje i gitare, harmonike, klavir i orgulje, te teoretski odjel.

rezultati fine Vodeći grad u Istri po broju poduzetnika, zaposlenih i ukupnom prihodu