Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
Brojni projekti

Obnavlja se Gimnazija u Sisku, bivša vojarna na obali Kupe...

Obnova u Sisku
1/3
Foto: Sisačko-moslavačka županija
Sisak kao administrativno sjedište Sisačko-moslavačke županije u punom je fokusu aktualne županijske uprave, napominju u županijskoj upravi

Sisak kao administrativno sjedište Sisačko-moslavačke županije u punom je fokusu aktualne županijske uprave. Nastojanja župana Ivana Celjaka za ravnomjernim razvojem svih područja Županije jednako se tako odnose i na obnovu svih u potresu stradalih područja, naravno u onom dijelu koji je u odgovornosti Sisačko-moslavačke županije, dijela obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi – kazuju u Sisačko-moslavačkoj županiji.

S tim u skladu su i mnoga gradilišta koja su otvorena na području Siska, a riječ je o projektima poslijepotresne obnove koje provodi upravo Županija.

Niz gradilišta

– Uz punu podršku i aktivnu pomoć Vlade RH, Sisačko-moslavačka županija koristi sve dostupne izvore financiranja, sredstva iz fondova Europske unije, Vlade RH i vlastita sredstva za obnovu i gradnju i na području Siska – napominju u Županiji.

Siščani tako mogu pratiti radove obnove na zgradi Gimnazije, prenamjeni stare matične zgrade Strukovne škole u kojoj Županija gradi prvi učenički dom u Sisku te obnovi zapadnog krila zgrade koja uključuje i sportsku dvoranu Srednje škole Viktorovac.

Jedno od najuočljivijih gradilišta je obnova i prenamjena zgrade bivše domobranske vojarne na desnoj obali Kupe, u Lađarskoj ulici u Sisku, koja će, kad radovi budu dovršeni, "udomiti" Regionalni centar kompetentnosti, još jedan županijski projekt koji će visoko podići razinu obrazovanja i učenicima omogućiti usavršavanja i učenja na najmodernijim strojevima i opremi.

Pred završetkom su radovi na obnovi Doma za starije i nemoćne osobe Sisak, za koji Županija najavljuje i velika proširenja kapaciteta kupnjom nove zgrade u naselju Caprag i planovima za širenje djelatnosti. Vezano uz ovaj sektor, najveći infrastrukturni projekt na području Moslavine je u tijeku, a to je gradnja novog doma u Kutini uz projekt Dnevnog boravka u Novskoj koji je također u realizaciji.

Sisačko-moslavačka županija završila je uređenje zgrade Zavoda za javno zdravstvo u Sisku, a pored nje dobrim tempom napreduju i radovi na zgradi u Tomislavovoj ulici gdje će uz braniteljske udruge biti smješten i novoformirani Kulturno-povijesni centar Sisačko-moslavačke županije.

Dovršetak autoceste

– Životno važan dio za svaki je grad i prometna infrastruktura, a i na ovom području, zahvaljujući pozitivnom stavu Vlade RH prema projektu, događa se za Sisak prijelomna stvar, dovršetak autoceste Zagreb – Sisak. Bit će skraćeno vrijeme puta do hrvatskog glavnog grada i povećana protočnost putnika i tereta, što otvara brojne mogućnosti gospodarskim projektima na području Siska. Važan je i potpuno nov most preko rijeke Odre s pristupnim cestama, što će promijeniti vizuru samog ulaska u grad Sisak – poručuju iz Sisačko-moslavačke županije.

Centar za gospodarenje otpadom u Splitsko-dalmatinskoj županiji je pred realizacijom Potpisan ugovor o projektiranju i građenju centra u Lećevici Za još bolje gospodarenje otpadom Dodatnih 25 milijuna kuna za završetak CGO-a Bikarac Rekordno nizak vodostaj Drave iskorišten je da se očisti njezino korito U akciji čišćenja Drave prikupljeno više od tone otpada