Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
radovi na svim fontanama

Obnavljaju se ceste, otvaraju vrtići, postavljaju semafori i nova rasvjeta...

Jakovlje
1/2
Foto: Općina Jakovlje
Dogovoren je i projekt obnove prostorija NK Dinamo Jakovlje koja će početi 2019.

– Gradi se, gradi, ali tako i treba biti. Od srpnja je otvoreno nekoliko gradilišta, a do kraja ove godine u planu nam je realizirati još nekoliko projekata od bespovratnih sredstava koje planiramo dobiti – kazuje načelnica Općine Jakovlje Sanja Borovec te nastavlja nabrajati što se to točno (g)radi po Općini.

kuglanje Zaprešić Brojna kulturna, sportska i zabavna događanja na 'Danima Jelačića'

Strojevi na ulicama

Tako je u kolovozu započela provedba projekta semaforizacije raskrižja Stubičke ceste te Jakovljanske i Topličke ulice u cilju povećanja sigurnosti cestovnog prometa na navedenom raskrižju za što je sedamdeset posto sredstava osiguralo Ministarstvo unutarnjih poslova. Osim toga, građevinski strojevi brujali su i duž Dvorišne ulice u kojoj je početkom rujna započela kompletna rekonstrukcija.

Tom projektu pristupilo se, kako kazuje načelnica, u svrhu poboljšanja lokalne temeljne usluge za ruralno stanovništvo kojim će se povećati komunalni standard lokalnog stanovništva i poticati daljnja ulaganja u komunalnu infrastrukturu na području Općine. Novac je većim dijelom donirala Zagrebačka županija, baš kao što će to biti slučaj i s “peglanjem” Ulice Svete Doroteje te uređenja platoa u sklopu sportskog objekta NK Dinamo, a radovi bi trebali biti gotovi do kraja godine. Još jedan zahvat na koji se godinama čekalo je i obnova krova mrtvačnice u Kraljevu Vrhu koji već neko vrijeme prokišnjava, a radovi na sanaciji su započeli prije mjesec i pol.

Kuglačka dvorana u Zaprešiću Od 2. do 6. listopada 30. Svjetski kuglački kup U zaprešićku modernu dvoranu dolazi svjetska kuglačka elita

Lani nije bilo mjesta za sve

– Uz sve nabrojano moram spomenuti i dva veća projekta koja su nedavno završena, a posebno nam mnogo znače. Prvi je prenamjena prostora koji je prije bio namijenjen članovima DVD-a u vrtićke prostorije, a riječ je o prostoru od 76 metara četvornih. Radovi su završeni 18. rujna što nam je omogućilo da ove godine upišemo jednu grupu vrtićke djece više, što je od posebnog značaja jer smo lani bili potkapacitirani sa smještajem.

Drugi je modernizacija sustava javne rasvjete koja je također završena krajem rujna – ističe načelnica Sanja Borovec.

Konkretno, rasvjeta u cijeloj općini, odnosno sva 833 rasvjetna tijela na kojima su se nalazile stare živine i natrijeve žarulje, zamijenjena je novijom LED rasvjetom. Spomenutim projektom Općina će i uštedjeti zbog znatno manje potrošnje električne energije. I naposljetku, prije mjesec dana dogovorena je obnova prostorija NK Dinamo Jakovlje čime će se 138 članova kluba omogućiti kvalitetniji uvjeti za održavanje treninga i utakmica, a radovi će početi iduće godine.

Logopedska ambulanta u Zaprešiću Suradnja sa SUVAG-om Prvog dana listopada s radom počinje nova logopedska ambulanta