Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Završeni radovi u Prolazu Ante Slavičeka

Obnovljeno 220 metara ceste, projekt vrijedan 70.000 eura

storyeditor/2024-03-29/IMG-20240329-WA0004.jpg
Foto: Osijek U GORNJEM GRADU u tijeku su dva megaprojekta, modernizacija tramvajske infrastrukture i Projekt Osijek 4

U Prolazu Ante Slavičeka završena je obnova ceste od križanja s Ul. Hrvatske Republike do križanja s Ivana Gundulića u dužini od oko 220 metara. Riječ o investiciji vrijednoj 70.000 eura, a radove je obišao gradonačelnik Ivan Radić.

– U gradskoj četvrti Gornji grad izdvajamo puno veća sredstva nego u trenutku kada sam postao gradonačelnik. Na ovom području u tijeku su dva mega projekta, modernizacija tramvajske infrastrukture i Projekt Osijek 4. Govorimo o vodoopskrbi i kanalizaciji, vrijednost tih radova je čak 50 milijuna eura. Kada govorimo o modernizaciji tramvajske infrastrukture, osim novih tračnica radimo i novi nogostup, kolnik, ali i nova parkirališna mjesta. Do kraja godine na potezu Europske avenije, od Kapucinske ulice do Vijenca Ivana Meštrovića, ispod ''četverolista'', bit će skroz novi asfalt na cesti – izvijestio je Radić. – Početkom ožujka napravili smo i nogostup kod dječjeg parka Legos na Gornjodravskoj obali. Idemo i u nadogradnju vrtića Latica vrijednu 930.000 eura, a djeca će od rujna biti u obnovljenom vrtiću. U gradskoj četvrti Gornji grad imamo i energetsku obnovu Gradske i sveučilišne knjižnice, vrijednost radova je 1,3 milijuna eura i 100 posto je financirana sredstvima Ministarstva kulture – dodao je.

Gradonačelnik je napomenuo i da je Grad Osijek povukao najveći iznos sredstava za energetsku obnovu zgrada koja su kulturna dobra te da je kroz ITU mehanizam na raspolaganju rekordnih 55 milijuna eura, što uključuje i velike projekte u Gornjem gradu, poput rekonstrukcije glavne tržnice, HNK i Trga Ante Starčevića. 

storyeditor/2024-03-29/Paketi_2.jpg Pomoć uoči Uskrsa u Vinkovcima Poklon-paketi za 38 obitelji te još 44 paketića za naše najmlađe storyeditor/2024-03-29/a_eu_ulaganja_vpz_foto_kristijan_toplak.jpg Brojne nagrade i sve više turista dokaz su da radimo dobar posao, ističe Andrović EU projekti promijenili lice županije – više ih je od 500, vrijednih 300 milijuna eura storyeditor/2024-03-28/DSC01410-scaled.jpg Dobroslavić: 'Županija će realizirati energetsku obnovu preostalog dijela Kalosa' Potpisan projekt rekonstrukcije, prenamjene i uređenja Kalosa