Izbornik
Naslovnica Gradovi Šibenik
Grad Šibenik potpisao ugovor s tvrtkom Bemix

Očistit će se oko 4800 četvornih metara ilegalnih deponija

Foto: Šibenik
Bemix će otpad ukloniti u roku od četiri mjeseca od uvođenja u posao

Ugovor o javnoj nabavi radova na uklanjanju otpada odbačenog u okoliš potpisali su Željko Burić, gradonačelnik Šibenika, i  Ivica Svirčić, direktor tvrtke Bemix d.o.o. iz Grebaštice. Riječ je o radovima na sanaciji odlagališta koji uključuju prikupljanje otpada iz okoliša na području Vrpolja (onečišćena površina je oko 800 četvornih metara), Jadrtovca (oko 3000 četvornih metara) i Danila Kraljice (oko tisuću četvornih metara), njegovu sortiranju i odvozu s ilegalnih (divljih) na službeno odlagalište Grada Šibenika Bikarac.

Iz proračuna Grada Šibenika za tu će namjenu, a u svrhu zaštite okoliša te sprečavanja negativnog utjecaja na zdravlje ljudi okoliš, biti izdvojeno oko 895 tisuća kuna (uključujući PDV), a Bemix će otpad ukloniti u roku od četiri mjeseca od uvođenja u posao. Projekt je sufinancirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 40 posto opravdanih troškova projekta, što iznosi nešto manje od 470 tisuća kuna s PDV-om. Ostatak se plaća iz proračuna Grada Šibenika.

Gradonačelnik Burić istaknuo je zadovoljstvo što će se nelegalno odloženi otpad koji nagrđuje ljepotu krajobraza konačno ukloniti s velikih površina na nekoliko lokacija, no podsjetio je i da nedostatak ekološke svijesti pojedinaca vrijeđa građane koji svoj otpad odlažu savjesno.