Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Uspješna akcija

Od apela na internetu do zaoravanja gnojnice

Svakodnevni je život bio otežan mještanima Kuča, Podotočja, Vukovine, Rakitovca te Mraclina
Foto: Grad Velika Gorica
Nakon što su trpjeli nesnosan smrad, mještani smradom zahvaćenih mjesta pokrenuli su se na društvenim mrežana i aktivirali nadležne

Mještani Kuča, Podotočja, Vukovine, Rakitovca i Mraclina ovih se dana, kako kažu, guše u nesnosnom smradu koji dolazi iz smjera bivše Fiolićeve farme. Prema informacijama koje imaju, a koje su podijelili i na društvenim mrežama smrdi zbog ilegalnog ispuštanja gnoja iz kamiona cisterni.

Asfaltiranje ceste Radovi u cijelom gradu Ulica Matice hrvatske dobiva novi asfalt

– Smrad je ovo ljeto postao nesnosan do te mjere da se više ne može ni veš ostaviti na balkonu. Potrebno je ponovno oprati veš i osušiti ga u kući sa zatvorenim prozorima kako bi smrad donekle nestao. Ujutro kada se prolazi automobilom uz navedenu lokaciju potrebno je uključiti filter kabine. Nekada su na tom polju bili bikovi koje je bilo lijepo za vidjeti čiji miris nije nikome smetao, ali ovaj smrad je postao nepodnošljiv – stoji u objavi mještana na društvenim mrežama. Bilo je to dovoljno da se pokrenu nadležne institucije te je tako, ni tri dana nakon virtualnog apela mještana, počelo zaoravanje gnojnice.

Velika Gorica Među šest hrvatskih gradova V. Gorica natječe se za nagradu za energetsku učinkovitost

– Po izjavama mještana ovo je prvi put da se zemlja ore u zadnjih nekoliko godina. Hvala svima onima koji su svojom intervencijom podsjetili odgovorne da je kvaliteta života mještana okolnih naselja bitna i da se ne smije narušavati – stoji na Facebook stranici Kuče. 

Kružni tok Velika Gorica Najveće gradilište u gradu Prema sadašnjem tempu rada, kružni tok mogao bi biti gotov i prije roka