Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Najveće gradilište u gradu

Prema sadašnjem tempu rada, kružni tok mogao bi biti gotov i prije roka

Kružni tok Velika Gorica
Foto: Grad Velika Gorica
Sve se treba završiti s dva sloja asfalta, a sitne promjene očekuju stanovnike u Ulici Ljudevita Posavskog

Križanje Ulice Ljudevita Posavskoga, Kolodvorske i Ulice Matice hrvatske mjesto je najvećega gradilišta u Velikoj Gorici. Naime, prije nešto više od mjesec dana započeli su radovi na kružnom toku koje izvodi VG Komunalac. U prva četiri tjedna napravljen je ogroman posao, no svakoga se dana javljaju novi problemi i neplanirane poteškoće koje usporavaju posao. Međutim, iz VG Komunalca ističu da se za sada sve odvija predviđenom dinamikom i ako ne bude većih problema novi kružni tok mogao bi biti gotov i prije 11. rujna, kada je ugovoreni rok za završetak radova.

Potpisivanje ugovora za Kučki most Radovi na jesen Iz Županije povučeno dodatnih milijun i sto tisuća kuna za Kučki most

Izuzetno kompliciran projekt

– Napravljeni su pripremni radovi, skinut je gornji sloj asfalta, uklonjeni su rubnjaci te je postavljena kompletna signalizacija.  Radili smo u koordinaciji s gradskim Upravnim odjelom za komunalne djelatnosti i promet te Policijskom postajom Velika Gorica, a sve kako bismo maksimalno povećali sigurnost naših sugrađana. Unatoč tome, u prvim danima pogažene su neke rampe, ali smo vrlo brzo postavili nove – poručuju iz VG Komunalca. Osim toga, napravljen je i velik dio kanalizacije, a nakon što se naprave novi cjevovodi i ustanovi se je li voda ispravna ili ne, tek onda će se moći pristupiti spajanju cjevovoda na okolne kuće i zgrade. Međutim, izvođači radova ne sumnjaju u brz završetak posla.

Srednja strukovna škola Velika Gorica Jedna od 25 Srednja strukovna škola Velika Gorica postaje centar izvrsnosti

– Izgradnja kružnog toka nam je ovogodišnji najveći i najzahtjevniji projekt. Projekt je izuzetno kompliciran, a rok koji imamo za završetak radova rekordno je kratak. Međutim, unatoč svemu tome, za sada sve ide onako kako treba, a kružni tok mora i bit će gotov u zadanom roku – rekao je Jurica Mihalj, predsjednik Uprave VG Komunalca. Također, zamijenit će se strujna mreža i a postavit će se i rasvjeta na novim mjestima.

Velikogoričani strpljivi

Nakon završetka radova pod zemljom, prijeći će se na gornje slojeve. Sve se treba završiti s dva sloja asfalta, a sitne promjene očekuju stanovnike u Ulici Ljudevita Posavskog koji su pred samim kružnim tokom. Naime, promjene su samo estetske, a stanovnici će dobiti drukčiji izlaz iz svojih dvorišta. Osim toga, i lokacija autobusne stanice će biti malo pomaknuta.

– Sve ekipe koje su zadužene za projekt rade intenzivno i izuzetno odgovorno. Svjesni smo da ovi radovi, kao i privremena regulacija prometa, uzrokuju gužve na određenim prometnicama, a ponekad i nervozu. Zbog toga se ispričavam svim Velikogoričanima, a posebice ljudima koji žive tik uz gradilište. Također, zahvaljujem se svim našim sugrađanima u Velikoj Gorici na dosadašnjem razumijevanju i korektnosti – zaključuje Mihalj.

Oskar znanja Nagrade za znanje Velika je Gorica postala bogatija 
za sedam mladih oskarovaca Predstava Gospođica neću Ljetna turneja Predstave Scene Gorica oduševljavaju gledatelje na moru